<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Content

En ekte gründerreise: Fra roughneck til byråleder

For å vite hvem vi er og være ærlige mot oss selv må vi først se hvor vi har vært. Dette er kort oppsummering av vår korte historie her i Creobox. For en fantastisk reise det har vært!

Oppsagt fra oljebransjen

 

Nedgangstidene var en realitet, folk ble oppsagt i vildensky. Det gjaldt også en boredekksarbeider som var over middels interessert i markedsføring. Jeg hadde allerede startet  bestemt meg for å slutte og satse. Datoen var satt til 01.01.2015, men det hjalp lite. Oljesjeikene i Saudia Arabia var bestemt på kjøre ned oljeprisen og jeg ble sparket hodestups ut i gründerlivet.

Thomas_søyland_offshore_i_oljebransjen_grunder_olje.jpg
Epic Content Marketing

 

Friperiodene fra nordsjøen brukte jeg til å dyrke interessene mine. Da jobbet jeg aktivt som et-manns reklamebyrå for små lokale kunder og frilansjournalist/fotograf for magasiner over hele verden. Alle engelsk og norsk språklige innefor nisjen friluftsliv ble jaktet ned.

Ved en tilfeldighet kjøpte jeg Epic Content Marketing boka på Amazon, etter det har livet mitt blitt snudd fullstendig på hodet.

Thomas_søyland_byråleder_og_markedsfører_i_creobox.jpg

 

Journalistikk + reklamebyrå = content marketing. Creobox var en helt naturlig utvikling av mine ferdigheter. Ja, cover-shots på bladene er mine *stolt fotograf*

 

 


Bobil-kontor

Alt tydet på at markedet var modent for innholdsmarkedsføring. Jeg trengte et kontor. Utenfor stod det en en veteran-bobil. AirBNB inntektene den produserte måttte vike for min grandiose plan. Jeg og laptopen min koste oss der under flimrende lyspærer og bruntoner fra en annen generasjon. Det fremstod som det perfekte lokalet for et blodferskt grunderhode.

Thomas-søyland-grunder- av-creobox.jpg

Dessverre meldte den ubehagelige følelsen av stagnasjon seg, den kom krypende over meg tidligere enn jeg hadde ønsket. Den satte seg i gardinene, lusket ubekvemt på hattehyllen, jeg trengte nye impulser.

 


Mess&Order co-working space

 

Ahh, Mess& Order. En fantastisk tid for en ung grunder. Jeg har tidligere sammenlignet det med gulleraen av norsk grunderskap. Det står jeg ved, tiden jeg valgte å starte med markedsføring på fulltid kunne ikke vært bedre. Kontorlokaler som Mess&Order, Innovation Dock. Tilbud som Open Coffee. Alt var tilrettelagt.

 Grundere_fra_co_working_space.jpg

På Mess&Order fikk jeg kunnskap og kompetanse som rustet meg for veien videre. Jeg fikk lagt en ordentlig strategi. Det første målet var å skalere og skape omdømme i Stavanger. For å gjøre det måtte vi konkurrere med de beste, vi måtte kunne tilby profesjonelle tjenester til våre kunder.

 

 

The A-team

 

Astri-Totland-kreativ-leder-i-creobox.jpg

Super-Astri hadde nettopp blitt oppsagt fra oljebransjen. Hos oss er hun en uvurderlig ressurs. Et arbeidsjern med høy kompetanse innen grafisk design, illustrasjoner, nettsider, film, animasjon og interiør. Haha, you lose Aker Solutions! 

 

14440678_10157494828440603_5242278263822880737_n.jpg

Vi trengte også en person som kjente næringslivet i Stavanger. Hvem er vel da bedre enn det yngste styremedlemmet i Stavanger næringsforening? Arnstein var nettopp ferdig som daglig leder i et lite og innovativt oljeserviceselskap som leverte algortime software til Conoco Phillips. Deretter var han en liten tur innom Radisson som salgsleder før han dro solide lederegenskaper, forretningsforståelse, nettverk, salgskompetanse og ferdigheter om digital utvikling med inn i Creobox.

 

En markedsføringsstrateg. En visuell designer. En bedriftsutvikler. Tre tidligere olje-folk med riktig kompetanse, på rett tid til rett sted.

 Native partner til Aftenposten Brand studio

 

Kort tid etterpå var vi inne med næringslivet i Stavanger. Stavanger Aftenblad skulle starte med native advertising. Ettersom vi er det eneste rendyrkede innholdsbyrået i byen ble Creobox et naturlig valg. Dermed ble vi ekstern leverandør til Schibsted sitt Brand Studio.

Arnstein-Torsvoll-foredrag-om-markedsføring.jpg

Dette har ført med seg mye bra. Derfra har vi blitt rådgivere og native leverandører til Nordsjø media sine kunder og invitert til å holde foredrag på Lokalavisene sitt nasjonale landstreff.

 Egne lokaler i stavanger sentrum

 

Vi var i vekst, trengte flere unge hoder med digital kompetanse (Christopher helt til høyre) og tiden var inne for å flytte ut av grunderhuset Mess&Order. turen gikk til Stavanger Sentrum, nærmere bestemt Kirkegata 8. 

Creobox_kontor_i_stavanger_sentrum.jpeg

Kom på besøk når som helst, vi har alltid tid til folk, og det mener vi!

 

 

Sertifiserte HubSpot partnere

 

Vi syns det var slitsomt å produsere innhold som vi visste ikke fikk utnyttet potensialet sitt maskimalt. Vi saumfarte nettet for å finne et system som kunne hjelpe kundene våre å konvertere flere kunder.

Etter nøye vurdering og testing av et par utvalgte plattformer bestemte vi oss for at HubSpot sin inbound marketing modell var en naturlig utvikling av vår satsning på innholdsmarkedsføring.

Christopher_Espeland_Aitken_digitla_markedsfører_i_hubspot.jpeg 

Det tok tid, og var en stor investering for en liten bedrift, men vi var bestemte på å klare det. Nå er vi Roglands eneste HubSpot sertifiserte byrå og det er helt rått å se hvor bra Inbound-modellen fungerer!

 Heftig selvransakelse

 

Tiden var inne for å definere oss selv. Vi vokste fort og ville ikke miste fokus på det som var viktig. Vi har alltid vært bevisste på at integritet er mangelvare i vår bransje, derfor var det viktig for oss å alltid strebe etter det som virker, det som gir resultater. Vil vil være ekte, åpne og ærlig og ikke la pengene styre oss. 

For å ikke miste dette fokuset var tiden inne for å definere oss selv og kilstre det ove hele inngangspartiet på kontoret vårt.

Creobox_mission_statement.jpg

Bildet er av vår misjonserklæring, den kan du lese her;


TIDEN FOR ENDRING ER NÅ.

Dagens teknologi endres konstant, nye muligheter dukker opp hver dag. Vi har verdens største leksikon i lomma. Vi har direktelinjer til alle kontinenter ved fingertuppene.

Alltid på. Alltid tilgjengelig.

Det burde vært lettere å kommunisere enn noen gang. Men, det føles ikke slik. Det vi ser og hører er støy.

Vi blir bombardert med lite relevant og utdatert reklame. Av en byråverden som er mer opptatt av å vinne priser og lage reklame for hverandre enn å gå i dialog på forbrukerens premisser. De som burde kunnet kommunikasjon bedre enn noen, bråker mest av alle.

Så hvordan kan bedrifter få oppmerksomhet i alt dette bråket? Hvordan kan vi planlegge, handle og kjempe for å få håndfaste resultater?

Ved å se mennesker, i stedet for kunder, og skape idéer basert på måten vi lever våre liv.

Ved å bygge relasjoner som varer. Sterkt forankret i følelsene som driver valgene vi tar. Enten det er bussen eller bilen. Grønnsaker eller grandiosa. Apple eller Android.

Ved å fortelle gode historier på en ekte, åpen og ærlig måte. Med genuin formidlingsevne, og et budskap som faktisk betyr noe.

Ved å levere mer verdi, enn vi noen gang forventer å få igjen.

Dette er visjonen vi grunnla bedriften vår på. Alle valgene vi tar er styrt av sluttresultatet som vi ønsker å oppnå for kundene våre. For når alt kommer til alt, markedsføring handler om én ting.

Resultater.

Vi bygger et levende team av tenkere, formidlere, kunstnere og analytikere. Alle, med et kompromissløst driv om å gi avkastning. Vår rett til å eksistere som markedsførere avhenger av evnen til å levere resultater på hvert eneste prosjekt vi får, hver eneste dag vi kommer på jobb.

Det er derfor vi har et urokkelig forhold til funksjonalitet og konvertering. Det er derfor vi konstant er på søken etter ny kunnskap om faget vårt. Det er derfor vi elsker teknologien som gjør det hele mulig. Det er derfor vi er ukomfortabelt transparente. I alt vi gjør.

Vi klarer kanskje ikke å endre verden, men vår egen bransje, det skal vi klare.

Vi er Creobox.

Nye ansikter, perspektiver og kompetanse

Sandkassen reklame ville ikke drive lenger, og letet etter et nytt sted å utfolde sin kreativitet. Vi fant tonene umiddelbart og kort tid etterpå kom Lisa og Charlotte ombord med nye perspektiver, nyttig kompetanse og flere kunder.

Lisa_hammersmith_andreassen_og_Charlotte_elisabeth_øveraas.jpg 

 

Lisa H. Andreassen, tidligere daglig leder i Sandkassen reklame om hvorfor de valgte Creobox:

"Vi valgte Creobox fordi vi ville jobbe med en ung og kul gjeng som er med på å utvikle bransjen."

 

 

 

Kompetanseheving

Digital markedsføring endrer seg i et lynrakst lyntempo. For å ikke bli hengende bakpå har vi satset hardt på kompetanseheving innenfor de temaene hvor vi skal være best i byen:


Inbound 2016 (Boston, USA)

hubspot-logo-på-inbound-marketing-konferanse-2016.jpg 

 

 

Content Marketing World (Cleveland, USA)

Arnstein_Torsvoll_Creobox_Content Marketing_World.png

 

 


Design Matters (København, Danmark)


Astri_Totland_Creobox_Design_Matters konferansen.jpg

 

 

Content Marketing-dagen av Kampanje (Oslo, Norge)

Content_marketing_dagen_kampanje.jpg

 

2 år og fullt trøkk

 

Creobox_teambuilding.jpg

Vi trodde markedet var modent for effektiv innholdsmarkedsføring, men at jeg skulle ha så rett da jeg satt i bobilen min og funderte. Det forventet jeg ikke.

Fra og med idag, 27.04.2017 blir jeg Thomas Søyland, grunderen av Creobox forfremmet til byråleder. Det syns jeg er stort, ufattelig stort. Fremover blir min viktigste oppgave å posisjonere oss for femtiden. Vi ble født inn i nedgangstider, nå klargjør vi oss til oppturen.

Planenene er store og målene er hårete, men når jeg ser tilbake på hva teamet vårt har fått til på to korte år, er jeg spent på hva vi kan få til de 10 neste!

 Last ned den gratis eboken om ærlig markedsføring som salgsmaskin

 

Er du grunder med spørsmål? Lurer du på hvilkke strategiske valg vi har gjort unerveis eller har spørsmål om markedsføring? Spør gjerne i kommentarfeltet under, legg meg til på LinkedIN eller send en e-post til thomas@creobox.no så sørger jeg for å svare på det du lurer på.

 

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.