<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Markedsføring, ROI

Tjener du penger på markedsføringen din?

Det er positivt at bedrifter markedsfører seg, men at de faktisk tjener penger på det i lengden er helt grunnleggende for at det skal være noe poeng i det. Så hvordan kan du sikre at du tjener penger på markedsføringen din?


Ha kontroll på kostnadene

Hvor mye har du brukt på markedsføring over perioden du vil måle? Enten du pleier å printe ut DMer og få ungdommer til å dele dem ut om sommeren eller bruker hele markedsføringsbudsjettet på Facebook-markedsføring, er det lett å vite akkurat hvor mye du har brukt på markedsføring.

Utfordringen for mange kommer derimot når de skal vurdere om det de holder på med faktisk funker. Hvordan legger man til rette for dette?

 

Tallfest mål

Om du har anledning til å vite nøyaktig hvor mye du tjener til en hver tid, og nøyaktig hvor kundene kommer fra, har du forutsetninger for å lykkes med målingen. Noe av det fine med digital markedsføring, er at du har mulighetene til å vurdere hvor hver eneste krone kommer fra.

Om man vil ta det videre til et avansert nivå, kan man også bruke attribusjonsverktøy og modeller hvor du også kan få med "tradisjonelle" kanaler som tv, radio, avis og lignende i rapporteringen din - men det må nesten bli en egen bloggpost.

 

Hold øye med ROI

Får du inn mer enn du bruker, eller koster markedsføringen mer enn den smaker? I dagens samfunn er det essensielt at du markedsfører deg for å få tak i kunder, men det er desto mer essensielt at du ikke kaster penger i feil retning.

Ved å ha kontroll på kostnadene og hvor mye du får inn, vil du ha kontroll på effektiviteten av kampanjene dine, og kunne se hva du burde gjøre mer og mindre av.

 

Lett å vurdere markedsføring

Å ha kontroll på hvorvidt du tjener penger på markedsføringen din er lett når forholdene ligger til rette. Selv om det ikke gjør noe fra eller til på hvor effektiv markedsføringen din er, får du i det minste muligheten til å diagnostisere kampanjene dine. Fungerer de? Må du gjøre noe nytt? Aktiver tallene!

 

Aktiver tallene

Fungerer all markedsføringen din strålende, trenger du ikke gjøre mer enn å optimalisere for å spare noen kroner ekstra per kunde. Om du derimot taper penger, er det på tide å gjøre noe nytt.

Markedsføringskostnad og pris per kunde skal være langt lavere enn det du får inn som følge av kampanjene dine.

Dette er sant enten du kan bruke 20 eller 20 000 kroner på å skaffe én kunde uten å tape penger på dem.

 

Gylden mulighet

Har du lyst på en vurdering av din digitale markedsføring for å finne ut hva som har skjedd til nå, og hvilken retning du bør ta videre? Om du bestiller denne uken får du vurderingen gratis om du bestemmer deg for å gå for kampanjen vi foreslår basert på gjennomgangen.

Ring 905 11 872 i dag

 

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.