<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Content, seo

Søkemotoroptimalisering forklart kort og enkelt

Søkemotoroptimalisering, eller SEO, har vært en viktig kilde til synlighet i mange år, og vil fortsette å være det også i fremtiden. Det er derfor lurt å ha en forståelse for hva SEO er, og hvilken rolle det kan spille i din markedsføringsmiks.

 
 
Først, en kort forklaring:

 

Søkemotor optimalisering handler om relevans og innhold. Når noen søker etter noe, forsøker søkemotorer (som oftest Google), å finne de mest relevante resultatene, slik at de kan presentere dem for søkeren.

Enkelt forklart tar søkemotoren søkeordene, sammenligner de med nettsider som har innhold som passer til søket og presenterer resultatene i den rekkefølgen søkemotoren mener er mest relevant.

Om jeg for eksempel søker på SEO i Google, foreslår Google en rekke nettsider som forklarer meg hva begrepet  er (etter et utall annonser).

Skeresultater_fra_Google_for_sk_etter_SEO.png

 
 
 
 
Søkemotoroptimaliseringens spede begynnelse

I begynnelsen, før Googles algoritmer tok over styringen, var søkemotoroptimaliseringsbransjen preget av triks og lureri. Én måte å lure Google på, var å lime inn hele avsnitt av det samme nøkkelordet på bunnen av nettsiden, for å lure søkemotoren til å tro: ”Nei, men denne siden var jammen relevant! De nevner jo ”Hvordan lage appelsinbåter” 500 ganger!”.

Nye tider

I dag er algoritmene langt mer avanserte, og med unntak av noen knapper som kan være lure å skru litt på, har det på mange måter blitt lettere å drive med søkemotoroptimalisering.

Nå legges det nemlig mye større vekt på lesbarhet og relevant innhold. Skriver man med naturlig setningsoppbygging, og på en måte som er lett å lese – uten å trykke teksten full av sexy søkeord – kan man være langt på vei. Noe annet Google legger vekt på er aktualitet, at det som presenteres er i tråd med det som ble søkt på.

 

Google elsker nytt innhold (og mye av det)

Desto mindre tid det er siden et innlegg ble publisert, desto mer aktuelt mener Google at det er. I tillegg har det seg slik at jo mer man legger ut innhold om et spesifikt emne, desto mer autoritet får man av Google, som en potensielt god ressurs for de som søker etter det man har skrevet om.

 

SEO og markedsmiks

En søkemotoroptimalisert side skal altså være relevant, verdifull og aktuell. Desto mer man klarer å gi verdi til sin målgruppe, desto bedre resultater vil man få. Både når det gjelder organisk trafikk (trafikk fra søkemotorer), og i lommeboka.

 
Pull-markedsføring

Organisk trafikk er en av driverne i pull-markedsføring, som er markedsføring forbrukeren oppsøker, i motsetning til markedsføring forbruker blir påført (push).

Content marketing og inbound markedsføring er begge former for pull-markedsføring, og de passer sammen med SEO som hånd i hanske. Godt innhold er relevant, verdifullt, og aktuelt, og gi leseren det de vil ha eller leter etter.

 
 
Content Marketing og Inbound
Når man driver med content marketing og inbound markedsføring, bygger man autoritet hos Google gjennom gjentatt publisering av godt og relevant innhold. Man øker dermed sjansene for å havne på toppen av søkeresultatet hver gang man legger ut nytt, relevant innhold. Dette genererer over tid flere og flere organiske besøkende til din nettside, som er ute etter nettopp det du har å by på.
 
Om du kunne tenke deg hjelp til å vurdere hva du må gjøre for å søkemotor optimalisere rundt din bedrift, er det beleilig at du befinner deg på nettsiden til Stavangers eneste rendyrkede content byrå!
 
Ta gjerne kontakt med Arnstein på e-post: arnstein@creobox.no, eller ring 905 11 872 for en uforpliktende, gratis prat om hvilke muligheter som finnes for din bedrift.
 
Om du vil finne ut hvordan du skriver relevant innhold for din målgruppe, anbefaler du at du lager personas. Vi har en enkel guide for hvordan du gjør det!
 
Last ned mal for å lage personas

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.