<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

salg

Slik unngår du å miste verdifulle kunder ved å bygge sterk bedriftskultur

I en alder av åpenhet, har en sterk bedriftskultur blitt den primære driveren av langsiktige forretningsrelasjoner. Uten en tydelig visjon risikerer du å miste tillit hos kunder, som er en av de viktigste grunnene for at relasjonene mellom bedrifter brytes, i følge en fersk undersøkelse med over 500 globale ledere.

I sin siste forskningsrapport Beyond the Brand, tar Gyro Worldwide oss med inn i de store bedriftsledere sin verden, for å understreke hvor viktig bedriftskultur er for beslutningstakere.

Men først, la meg fortelle hvordan jeg ble dratt inn i Gyros verden. Enhver som har vært i møte med meg har hørt referanser til Gyro Worldwides fokus på å treffe mennesker i stedet for bedrifter. Jeg elsker dem, i hvert fall til den grad det er mulig å elske en bedrift.

Faktisk var Steven Grasse, grunnleggeren en av de største inspirasjonskildene mine da det begynte å gå opp for meg at å slå på store metallgjenstander med en slegge i Nordsjøen ikke helt var min greie lenger (fra roughneck til byråleder). Etter å ha lest et intervju med den visjonære markedsføreren, begynte jeg å skrive jobbsøknad og se på mulighetene for å flytte til Philadelphia.

Jeg ville bli en del av Gyro-familien. 

 

Viktigheten av en solid bedriftskultur

Før jeg fikk summet meg var jeg fortryllet inn i Gyros verden. Så hva er Gyro? På utsiden en tilsynelatende tørr B2B bedrift som jeg overhodet ikke hadde noe forhold til. Dette var så langt fra Disney klassikeren, Alice i eventyrland som man kunne komme, likevel hoppet jeg nedi kaninhullet uten å tenke.  Hvordan kunne dette skje?

Gyro oser sterk bedriftskultur. Alt de gjør er rotfestet i en solid kultur som evner å inspirere og tiltrekke seg lojale kunder, ansatte og tilhengere. Tydeligvis fungerer det, ettersom jeg tre år senere fortsatt ikke har funnet veien ut av kaninhullet. Jeg bruker tross alt en onsdags ettermiddag på å spre merkevaren deres utover den kalde nordiske halvkule.

Gyro tar innholdsmarkedsføring på alvor, er fenomenale formidlere og deler rikelig av sin kunnskap. Deres siste undersøkelse om betydningen av bedriftskulturer og relasjoner er både interessant og gjennomført. Det vil jeg gjerne videreformidle etter beste evne.

Mer enn merkevaren: Hvorfor beslutningstakere tenner på sterke kulturer

OPPSUMMERING AV VIKTIGE FUNN: En infografikk med noen viktige funn i rapporten. Videre i denne bloggposten vil jeg trekke ut essensen. For å laste ned hele rapporten besøk Beyond the Brand og klikk 'Download Paper'.

 

 

 

6 nøkkelfunn fra den omfattende rapporten

 

#1 STÅ FOR NOE: De fleste forhold i og utenfor forretningsverden er tuftet på verdier. Når du velger en bedriftspartner, sier 59% av ledere at kjennskap til verdiene i et selskap er mye viktigere enn innovasjon (22%) eller markedsdominans (20%). Selskaper som lykkes i å utvikle langsiktige relasjoner foretrekker å jobbe med bedrifter som klart definerer hva de står for.

For å lese hva Creobox står for;  klikk her.

 

#2 FÅ FREM SJELEN I DIN VIRKSOMHET: Selskapets opprinnelige idé er ofte den beste. 80 % av de spurte er enige i at selskapets største idé er den det ble bygget rundt. Selv om et selskap er gammelt, bør deres formål være tydelig. Ledere ønsker å vite hva sleskpaet faktisk ønsker å utrette. Undersøkelsen tyder på at straffen for at du som bedrift mister kulturen og formålet ditt, kan være synonymt med å miste kundene dine. (OH SNAP! *red. anm.)

 

#3 LEV UT DIN MISJON: En tydelig misjon er en guide som foteller bedriften hvordan de skal drive forretninger, ofte med klare retningslinjer overfor ambisjoner og verdier. 81% av ledere føler at evnen en bedrift har til  å bygge langsiktige relasjoner har en direkte sammenheng med hva de tror på og måten de utfører sine forretninger.

 

#4 SETT KULTUREN I ARBEID: Omtrent 2/5 respondenter mener en sterk bedriftskultur med et klart formål og hensikt hjelper bedrifter å tiltrekke seg ansatte med høyere kvalitet. Ansatte samarbeid ofte bedre, både internt og eksternt. De mener fordelene strekker seg utover veggene i virksomheten: 89% av respondentene er enige om at store selskaper bygger kulturer som konsekvent skaper gode kundeopplevelser.

 

#5 DEL DINE MÅL: Snakk åpent om ambisjoner og verdier. 86% av de som ble intervjuet sier de deler selskapets formål og verdier med viktige interessenter mer enn de gjorde for fem år siden. De er tydelige trender som tilsier at åpenhet rundt egen bedrift men også konkurrenter sin posisjon er vikitg i nye forretningsrelasjoner.

 

#6 VÆR ANNERLEDES (Det er greit): Kultur er en viktig faktor når du skal bygge et vellykket langsiktig forhold med andre bedrifter, men når båndvryker, er det sjelden på grunn av kulturelle forskjeller. Faktorer som er langt mer skadelige er tillitsbrudd (72%) eller interne retningslinjer som hindrer samarbeid (69%). Kun 14% sier at feil kultur bidro til at de to bedriftene sine relasjoner går skeis.

 

6 ingredienser i en sterk bedriftskultur

 

 

 

Oppskriften til en solid bedriftskultur

Bedrifter oppsøker ofte kulturer de kan bli en del av. Når ledere velger å gjøre forretninger med ett selskap over et annen er det drevet av mange faktorer.

Om en bedriftspartner kan åpne markeder som ellers hadde vært lukket er det positivt. Om en sterk merkevare kan produsere en glorie effekt for leverandører er det briljant. Men en av de viktigste driverne er bedriftskultur, i alle sine komplekse manifestasjoner (se nedenfor på engelsk).

De viktigste driverne for å bygge sterk bedriftskultur

 

Heldigvis endte jeg ikke opp i Philadelphia. I stedet kjøpte jeg boka som handler om historien til Gyro. Lurer du på hvordan du kan bygge opp en subkultur rundt et tilsynelatende latterlig konsept som Bikini bandits og deretter få digre amerikanske merkevarer til å stå i kø for å få lov til å bruke konseptet? Da er denne boka verdt å sjekke ut! 

En episode av Bikini Bandits:

 

Grasse sin «gi alt holdning» inspirerte meg til å slippe alt og gå for gull. Jeg fikk kanskje ikke bli en del av Gyro familien, men holdningene deres om å alltid tenke nytt og ikke akseptere den etablerte normen hvis den er feil, er noe jeg kommer til å etterstrebe og implementere i Creobox i mange år fremover. Å bygge sterk bedriftskultur kan ta deg lenger enn du noen gang kunne drømt om.

 

Les den unike undersøkelsen

Vi har også fått tilgang på en unik rapport. I sammenheng med at vi er det eneste HubSpot sertifiserte byrået i hele Rogaland får du tilgang på en rapport som gir deg muligheten til å se hvor effektive dine markedsføringsstiltak er i forhold til andre internasjonale selskaper. 

Les undersøkelsen som består av intervjuer med hele 7000 selskaper!

Last ned presentasjonen

Last ned undersøkelsen for å sammenligne deg med andre bedrifter på din størrelse.

 

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.