<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

seo, UX

Slik blir SEO påvirket av brukeropplevelsen på nettsiden din

Googles algoritmer blir stadig mer avanserte,  og hvordan nettsiden din blir brukt vil spille en viktigere og viktigere rolle i årene som kommer. Hva har dette å si for SEO fremover?

Søkemotorene utvikler seg raskere enn noen gang, og takket være maskinlæring rangerer Google resultater med utgangspunkt i både innhold og brukeropplevelse (UX).

 

Når alt kommer til alt; det som er bra for forbrukeren, er bra for organisk søk - spesielt når maskinlæring blir mer og mer sentralt.

 

Det er derfor nødvendig å ha et større fokus på brukeropplevelse.

 

 

SEO-ferdigheter må inkludere UX

Hver eneste annonsekrone Google har dratt inn er en følge av at de ånder og lever for å levere den beste brukeropplevelsen. Det er nettopp på grunn av dette at de er bedre stilt enn noen gang til å levere på dette.

Man må derfor se på SEO med nye øyne.

Friksjonsminimering og optimalisering for kunden er løsningen. Man kan ikke lure en søkemotor som leverer basert på brukerdata.

 

Søkemotoroptimalisering inkluderer optimalisering av brukeropplevelsen.

 

 

Hvordan kommer UX inn i bildet?

UX handler om å gi brukeren av nettsiden en optimal opplevelse. Dette gjøres ved å ta en datadrevet tilnærming, med forståelse for at nettsidebesøket kan starte på mange steder.

 

Krysningen mellom UX og SEO vil føre til en bedre reise fra søk til konvertering.

 

 

Lærdommer fra fortiden

Før 2010 var SEO ganske rett frem. Lenker var det aller sterkeste rangeringssignalet, og de var forholdsvis lette å skaffe.

Ettersom bransjen modnet begynte merkevarer å ta steget over til innholdsbaserte strategier, PR og sosiale medier.

 

Søkemotorene ble mer sofistikerte. SEO ble mer omfattende. Nå gjentar historien seg.

 

 

Google overvåker brukeropplevelser

Google behandler brukergenerert data med varierende grad av viktighet. Kombinering av implisitte signaler (som ukedag, tidsbruk, besøksfrevens og artikkeltype) med tradisjonelle rangeringssignaler (som ankertekst, tittel, innhold osv.) forbedrer søkeresultatenes pålitelighet.

 

 

Påvirkning på SEO

Det faktum at disse signalene er på Googles radar, viser viktigheten av brukeropplevelsesoptimalisering. Målet er å oppfordre til klikk, engasjement og konverteringer, og at folk kommer tilbake.

Denne oppgaven krever en multidisiplinær miks av kunnskap, inkludert tekniske, strategiske og kreative ferdigheter. Evalueringen begynner i søkeresultatene og følger med på hele brukerens reise gjennom nettsiden.

 

Du blir evaluert av både brukere og søkemotorer, alt brukere gjør på sidene dine teller.

 

 

Vil du ha en gratis vurdering av nettsiden din?

Inviter meg til Google Analytics, og send meg en e-post hvor du forteller om forretningsmålene dine.

 

Få gratis nettsidevurdering:

Send e-post til Christopher

 

 

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.