<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sosiale medier, Facebook

Slik forbedrer du Facebook reach, ROI og resultater

Når du markedsfører på Facebook har du mulighet til å rette deg mot din spesifikke målgruppe, bygge merkevarelojalitet, og gjennom dette få flere salg og kunder. Så hvordan gjør du det?

 

 

Optimaliser for spredning

God spredning på Facebook er viktig. Det er lite verdi i å bruke mye tid på å lage innhold ingen ser. Om du evner å engasjere organisk, vil du få mer ut av annonsekronene dine på sikt.

I startgrøfta er det gjerne bedre å ha lite ressurser, for da tvinger du deg selv til å finne ut om det du holder på med funker. Lukk lommeboka midlertidig - akkurat som Clayton Christensen og Michael E. Raynor anbefaler at investorer gjør før  forretningsmodellen din er bevist i The Innovator's Solution. -Patient for growth - impatient for profit. 

 

Delinger er den hellige gral, så gjør innholdet ditt til noe følgerne dine ikke kan motstå å dele.

 

Publiser fengslende og engasjerende innhold, ikke krev mye, og se på deg selv som en underviser. Hvis du kan dele kompetanse med kundene dine, slik at de lærer noe de ikke visste fra før, vil de elske å følge deg. Særlig om du engasjerer, snakker med følgerne dine, og takker for delinger.

 

 • Vær en hjelpsom ekspert
 • Tilfør verdi gjennom godt, tilpasset innhold
 • Legg ut rett innhold til rett tid.

 

Det er viktig at du tar utgangspunkt i målgruppen din. Hva er det de bryr seg om? Vil de se gode eksempler på innholdsmarkedsføring, eller oppskrifter som hjelper dem å opprettholde et sunt kosthold?

For at du lettere skal kunne finne ut hva dine kunder bryr seg om, har vi laget en mal som kan hjelpe deg å definere individene som utgjør målgruppen din.

Når du vet hva målgruppen din vil ha, må du passe på at du distribuerer innholdet i rett kanal og til rett tid. Ikke legg ut det samme innholdet dag ut og dag inn, og ikke legg ut innholdet etter at alle i målgruppen din har gått og lagt seg. Følg med på trendene som omgir målgruppen din, og hva de snakker om. Hold deg relevant, og vær en del av samtalen.

 

 

Strategisk promotering

-Ikke bruk boost-knappen, mener Mari Smith. Bruk derimot lagrede publikum for å spare tid - og ikke minst Facebook-pikselen! Da slipper du å" finne opp" målgruppen på nytt for hver annonse, og får muligheten til å rette deg mot de annonsene og innleggene dine allerede fungerer på.

Om du rir på den organiske bølgen, hiver på 500 kroner, får litt organisk trafikk og legger til mer på, vil Facebook skjønne at du har penger, og du vil gjøre det bedre.

Les hvordan du lager Facebook-annonser som faktisk virker

 

 

Video-annonser

4 ganger flere forbrukere vil heller se en video om et produkt enn å lese om det (Kilde). Om fem år vil News Feeden din sannsynligvis kun bestå av video, mener Nicola Mendelson, Facebook VP.

 

Hvordan kan du bruke video-annonser for økt engasjement og salg?

 • Lær bort, demonstrer og/eller underhold
 • Ha en relevant call-to-action (mål du oppmuntrer til)
  • Besøk nettsiden
  • Lær mer
  • Meld deg på
  • Kjøp
 • Eksperimenter med forskjellige måter å lage videoene på
  • Korte klipp (15-30 sekunder)
  • Lengre klipp (30-60 sekunder)
  • Lange klipp (2-5 minutter)
  • Se hvor seerne faller av, og optimaliser
 • Live-streaming

Fokuser på kvalitet fra første bilde, prøv å vekke følelser og spør deg selv om du er villig til å legge et budsjett bak videoen. 81% ser videoer uten lyd, så se til at budskapet kommer frem uten lyd. Det kan være en god idé å legge på undertekster om videoen inneholder dialog.

Les hvordan du bygger merkevare og autoritet med video-markedsføring

 

Hent inspirasjon fra Snapchat-annonser. De er autentiske, tilpasset konteksten, og ofte korte.

 

Video lastet opp på Facebook er den perfekte konverteringsassistenten for toppen av trakten. Du kan bruke video-annonser til å målrette deg mot fremmede og konvertere dem til leads. Dette gjør du ved å motta kontaktinformasjonen deres i bytte mot noe av verdi (som en gratis prøvekjøring av tjenesten din/gratis analyse, eller noe annet de ville betalt for å få).

HUBSPOT GUIDE.png

96% av forbrukere synes videoinnhold er hjelpsomt når de skal ta en kjøpsavgjørelse. Rett deg mot de som har sett minst 10 sekunder eller 25% av videoen din for å se til at du bruker ressursene dine på de som bryr seg.

 

 

VANITY METRICS: Man kan ikke leve på likes - men dette er likevel en fiffig måte å visualisere dem på - og et kult eksempel på en video-annonse i min bok.

 

 

Bonus: Utnytt Messenger

Oppmuntre folk til å sende deg en melding. Det er personlig og bygger en solid relasjon mellom deg og følgeren. Du kan bare sende en melding til folk som har kommentert eller likt siden din, men du kan også kjøre ut annonser som anbefaler folk å sende deg en melding. 

 

Thomas Moen Messenger annonser.png

EFFEKTIV ANNONSERING: Thomas Moen delte resultatene av sin Messenger-annonse i Facebook-gruppa Stort og smått om sosiale medier i Norge.

 

Med det, vil jeg takke for at du leste dette innlegget, og anbefale deg å sende oss en melding for en uforpliktende og gratis prat rundt din Facebook-strategi (eller noe annet du vil diskutere).

Alternativt, må du gjerne dele denne artikkelen med noen du tror hadde fått noe ut av den - og ikke minst melde deg på nyhetsbrevet vårt om du vil lære mer om markedsføring! 

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.