<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Markedsføring, Video

Slik bygger du merkevare og autoritet med videomarkedsføring

Vil du bli din målgruppes favoritt? Vil du bygge autoritet og bli mer kjent i din sfære? Ta i bruk video i din markedsmiks, og opplev fordelene videomarkedsføring har å by på.


Under Inbound 2016, snakket Amy Schmittauer fra Savvy Sexy Social om de tre nødvendige stegene for å bygge autoritet ved hjelp av video.

 

Nøkkelstegene til merkevareautoritet gjennom video:

 • Innholdsdesign
 • Innholdsflyt
 • Distribusjon

 

 

Innholdsdesign

En video må inneholde: din merkevare, din misjon og ditt medium (hvilken side skal du dele på?)

Hvordan vil du at folk skal føle seg når de ser din video? Etterlat den samme følelsen som merkevaren din har som mål å etterlate.

Hva er målet med innholdet ditt? Alt innhold bør etterlate samme følelse. Du må også tenke på konteksten for videoen din, som avhenger av medium.

 

"Alt folk vil gjøre på Instagram, er å se på fine ting." - Amy

 

Møt seeren der de er akkurat nå. Din jobb er å gi dem løsninger og svar - så kjenn publikumet ditt. Hva er det de vil vite? Hvilke problemer har de?

YouTube søkefelt.png

HVA VIL FOLK SE? Se i søkefeltet på YouTube hva folk faktisk vil se.  For eksempel "Hvordan...".

 
Du kan også finne ut søkevolum, trender og foreslåtte video-tags ved å laste ned gratis-versjonen av Tube Buddy. Under kan du for eksempel se at Stavanger kanskje  ikke er et anbefalt nøkkelord for noen som ønsker å nå potensielle turister, da det er mange andre som bruker det i forhold til hvor mange som søker etter det. Med Tag Explorer kan du finne ut hvilke nøkkelord du heller burde fokusere på, eller få inspirasjon til nye.
 
 
Tag Explorer Tube Buddy.png
TUBE BUDDYS TAG EXPLORER lar deg finne ut når du bør legge ut videoer, foreslår nøkkelord, og gir deg flere nyttige verktøy om du bruker YouTube som videomarkedsføringskanal.

 

 

Innholdsflyt

Om du driver med, eller har planer om å drive med videomarkedsføring, får du her 6 tips som øker videoengasjementet ditt.

 

"Your first video is going to suck. It's gonna be so bad. Share it. That's mastering." - Amy
 
 
 1. Første sekund

  1. Et ansikt målgruppen kan relatere til.

 2. Lojalitetsbehandling

  1. Ikke snakk til seerne som om de er nye. Ikke introduser deg selv. De bryr seg ikke. Kom deg til poenget. Alle kjenner deg. Ikke sløs tid.

 3. 8 sekunders-regelen

  1. 8 sekunder er den tiden det tar for folk å bestemme seg for om de vil fortsette å se på. Ikke mist dem.

 4. Minimalt med branding

  1. Ingen vil se logoen din flyte rundt på en strand med en kjenningsmelodi. Aldri start med logoen - folk vil rømme. Kom til innholdet fort. Med live-streams er det litt annerledes, ettersom du vil gi folk tid til å bli med.

  2. Hold øynene i bevegelse. Vi har alle ADHD. Gi innholdet som tittelen lover. Vær innholdsrik, og vis og forklar.

 5. Regn med tid til å close

  1. Dette bør ikke ta lenger tid en resten av videoen. Ta med en call to action som "meld deg på nyhetsbrevet vårt", "abonner", eller lignende. Velg én ting du vil at folk skal gjøre etter å ha sett videoen. Vær spesifikk og vokal, ikke len deg på en grafikk.

 6. 2-5 minutter maksimum

  1. Folk vil se kortere og mer spesifikke videoer (avhenger av kontekst).

 

Spør deg selv: "Ville jeg delt dette?"

 

 

Distribusjon

Spre ordet med sosiale medier, søkemotoroptimalisering, partnerskap (eksempel: få omtaler) og gjenbruk (funker det på YouTube, funker det kanskje på Facebook også).

Folk skrur på lyden på videoer 15% av gangene på Facebook, så få på plass undertekster, og ord på skjermen. Ikke alle videoer er egnet på Facebook, da det er en visuell kanal.

 

Facebook video i news feed.png

FACEBOOK VIDEO:  Kun 15% av folk trykker på videoer i News Feeden for å få lyd på Facebook.

  

Hva er det vanskeligste med videomarkedsføring? Å komme i gang. Det beste du kan gjøre, er å gjøre nettopp det.

 

Ta utgangspunkt i målgruppen din, og de konkrete individene du ønsker å nå med innholdet ditt. Vi har laget en mal du kan bruke for å komme i gang med kartleggingen, slik at du alltid kan ha fokus på hvem du skal nå, hva de skal føle, og hvordan du kan hjelpe dem.

 

Last ned mal for å lage personas

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.