<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Markedsføring

Norges beste eksempler på innholdsmarkedsføring

Ingen kommentarer enda

Det er tydelig at content-byråer gjør inntog over hele landet. Vi tar til stadighet større og større biter av kaka i markedsføringsbudsjettene hos store og små bedrifter. En naturlig følge er at Norge produserer mer og mer bra innhold. En videre naturlig følge av den naturlige følgen, er at vi hyller bedriftene som tørr å satse i riktig retning. Her har du Norges fem beste eksempler på innholdsmarkedsføring.

 

Byggmakker pluss

Et prima eksempel på en god SEO drevet blogg. Ut av genuin interesse og manglende fritidssysler har jeg sjekket de mest leste sakene deres opp mot relevante søkeord med høyest ranking. Og jammen treffer de blink. Både med søk, men også den ujålete og praktiske tilnærmingen til kunnskap, guider, eksperthjelp og inspirasjon.

Screen_Shot_2016-08-17_at_14.39.19.png

Se eksempel her

 

 

Mester Grønn

“Kampen mot brunsneglene” var den første tittelen som møtte meg på nettsiden deres, en fin metafor for deres markedsføring. Brunsneglene stammer fra en tid da dinosaurene trasket rundt på planeten, det samme gjør tradisjonell markedsføring. Mester grønn satser digitalt med små informative snutter tilpasset sosiale medier og lengre artikler på siden. Både jeg og Blomster-Finn jubler høylytt.

 

 

Finn Show

Den vanligste og enkleste tilnærmingen til innholdsmarkedsføring er ofte læring. Problemet er bare at det ikke passer for alle. Da er underholdning en fin måte å formidle produktene eller tjenesten sin på. Nettopp dette har finn.no gjort i sin web serie i ekte gerilja-stil. Enten det er gatelangs i Oslo eller på gutterommet til kjente gaming stjerner på Youtube. 


Generelt har finn.no-gjengen vært flinke forvaltere av sitt markedsbudsjett gjennom tidene, da er det gøy å se at de moderniserer seg og ikke lever på «Nei, den har vi ikke sett» som nærmest har blitt et kultfenomen.

 

 

Coop Extra

Med mange sosiale delinger er det tydelig at Coop treffer målgruppen godt med alt fra såkalte “Life-hacks” til engasjerende oppskrifter. Før både butikkene og innholdsplattformen til ICA ble kjøpt opp av Coop hadde de også en “send-ingredienser-for-denne-oppskriften-på-sms-handleliste” funksjon. Personlig savner jeg denne. Ikke bare fordi jeg brukte den, men også fordi det er et fin-fint eksempel på integrering mellom digital konvertering og godt innhold. Se eksempel her

Coop Extra innholdsmarkedsføring

 

 

 

DNB Boligreisen

Vår personlig favoritt. Den sømløse kombinasjonen mellom visuelle virkemidler, digitale finesser og god storytelling viser at DNB fortjener den ledende rollen de har hatt på innholdsmarkedsføring de siste årene. Ikke bare som bank, men generelt som konsern i Skandinavia. Boligreisen kampanjen herjet det ganske land over mange flater og er en nydelig storsatsning. En inspirasjon til oss alle. Se eksempel her

DNB Boligreisen

 

Vil du vite mer om andre bedrifters markedsføringstiltak?  Se hva 7000 andre bedrifter gjør, ved å laste ned svarene på undersøkelsen vår.


Last ned presentasjonen

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.