<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Merkevare

Markedsjefen i foodora - om synlighet, PR og rask vekst

Ingen kommentarer enda

Det er lett å se når foodora tråkker inn i nye markeder. Rosa syklister farger både aviser og bybildet. Nå er de i Stavanger. Les vårt intervju med Camilla Kildal, markedssjef i foodora Norge, om strategien.

Etter stor suksess i Oslo og Bergen sykler foodora nå også kvalitetsmat hjem til sultne siddiser. Med rosakledde bud på to hjul skaper matleveringstjenesten store overskrifter - og vokser i rekordfart.

- Å designe produkter og tjenester som markedsfører seg selv er en gigantisk fordel, skriver Dr. Jonah Berger som har forsket i en årrekke på mekanismen bak produkter, tjenester og konsepter som får stor suksess. 

Synlighet er også et sterkt virkemiddel i foodora. Vi har tatt en prat med Camilla Kildal, markedssjef i foodora Norge, om strategien.

 

Synlighet er et sterkt virkemiddel i markedsføring. Hva betyr det for dere?

I Norge tror jeg de rosa syklistene har mye å si. Selvfølgelig definerer det ikke suksessen, men det er åpenbart at det påvirker markedsføringen.

De første månedene var vi ute og snakket med folk og fortalte om konseptet, men da det begynte å ta av gjorde syklistene ubevisst mye av denne jobben. Siden leveringsområdet i Oslo var ganske lite i starten ble de ekstra synlige i bybildet, så dette ga stor effekt. 

 

Hvor stor del av suksessen tror du skyldes den enorme synligheten?

Syklistene blir helt klart lagt merke til, og er i dag våre beste og viktigste markedsførere. Det er ikke bare fargen, men det faktum at syklistene er over hele byen, hele tiden. Folk blir nysgjerrige og vil vite mer.

 

Haha, var nettopp det som gjorde oss så nysgjerrige! Hvilke andre tiltak gjør dere ved inngangen i nye markeder?

Vi legger stor vekt på markedsføring. Vi bruker flere kanaler for å kommunisere med kundene våre. Hovedsakelig jobber vi online i sosiale medier, og offline med promotering og events, men som sagt er syklistene våre de største bidragsyterne til synligheten i et nytt marked.

 

Dere får mye PR. Oppsøker dere avisene, eller får dere mye gratis?

I hovedsak får vi omtale fordi vi er synlige i bybildet, i kombinasjon med at vi tilbyr en ganske ny tjeneste. Folk vil finne ut hva vi gjør, hvordan vi kan vokse så fort, og ønsker en forklaring på hvem de rosa syklistene er. Da blir man interessant for media også.

 

Nordmenn oppfattes ofte som joviale, jordnære og folkelige. Vi er preget av jantelov og liker ikke å skille oss for mye ut. Hvordan passer disse spenstige fargene inn i det norske markedet?

Jeg har aldri tenkt på at vi "utfordrer" norske normer ved å være så synlige, jeg tror heller vi har vekket en interesse i det norske folk. Både ved at vi endrer restaurant- og matleveringsbransjen, men også fordi nordmenn ser at det er mulig å lykkes med et konsept på så kort tid. Jeg vil vel heller si at det inspirerer.

 

Ja, både veksten og forretningsmodellen er helt klart inspirerende. Får dere noen tilbakemeldinger på antrekkene?

Så langt har tilbakemeldingene utelukkende vært positive. Folk har gode assosiasjoner til foodora. Er man kunde føler man nesten at man kjenner syklistene når man ser dem ute i gaten.

I tillegg er det et stort ansvar for syklistene, fordi de bærer merkevaren på jobb, og det tror jeg skaper godt samhold blant dem. Jeg smiler alltid når jeg ser to møtende syklister som gir hverandre "high-five" i forbifarten.

Les også: Norges beste eksempler på innholdsmarkedsføring

 

 

Synlighet som virkemiddel

 

Å designe produkter og tjenester som markedsfører seg selv er en gigantisk fordel, skriver Dr. Jonah Berger som har forsket i en årrekke på mekanismen bak produkter, tjenester og konsepter som får stor suksess.

 

 

Synlighet blir definert som en viktig suksessfaktor i boka Contagious - why things catch on. Boka ble fort NYT og WSJ bestselger.

 

Coveret til boka Contagious - Why things catch onLes mer om boka her: Contagious

Den er basert på solid forskning og fremhever mange viktige poeng om dagens forbrukere. Den er pensum i Creobox, og vi mener den er gull verdt for alle markedsførere og bedriftsledere som ønsker å ta markedsandeler.

 

 

Lyst på litt mer pensum?

Knus konkurrentene med sensasjonell posisjonering og definer merkevaren og posisjonen din i markedet med Creobox sin enkle posisjoneringsguide:

 

Last ned posisjoneringsdokument

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.