<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Markedsføring

Inspirer og selg mer med en slagkraftig visjon

Ingen kommentarer enda

Mennesker har sluttet å kjøpe produkter fra bedrifter. Vi kjøper visjoner fra andre mennesker.

 

Kjøpsavgjørelsene vi tar styres av følelser, hver eneste dag. Boka What Great Salespeople Do: The Science of Selling Through Emotional Connection and the Power of Story  gir deg ett unikt innblikk i hvordan vi kjøper fra mennesker med en betydningsfull visjon som de brenner for.

Hva er egentlig en visjon?

Den enkleste måten å forklare en visjon, er ved å vise et eksempel. Dette er Creobox sin visjon.

Markedsføring handler om én ting: Resultater. Dette er grunnen til at jeg startet Creobox. Jeg orker ikke å se bedriftseiere sløse bort pengene sine på dårlig markedsføring. Som bedriftseier selv, er det smertefullt å se andre bedriftseiere betale dyrt for produkter som ikke bidrar til flere kunder og økt inntekt

Thomas Søyland fra CreoboxSom byråer har vi et ansvar om å forvalte de hardt opptjente kronene dine på best mulig måte. Markedsføring er en investering, ikke en utgiftspost. Du skal få flere kunder, få mer ut av eksisterende kunder og skape et omdømme som virkelig har substans. Klarer vi ikke dette, da har vi feilet deg som kunde.

 

RESULTATER: Gjennom en strategisk tilnærming og bruk av ny teknologi skal vi endre synet på markedsføring i Norge. La oss få tilbake fokuset på gode resultater!

Som bedriftseier har du kontroll på produktene og tjenestene dine, men sliter ofte med å kommunisere hva bedriften leverer og står for. Kjenner du deg igjen? Isåfall kan du senke skuldrene. Dette er helt vanlig og helt greit. Det som derimot er helt uakseptabelt, er at du blir solgt lite effektive løsninger i møte med denne utfordringen. Kun fordi du mangler kunnskap om tjenesten du kjøper. Det har jeg tenkt å gjøre noe med. 

 

Slik finner du din egen visjon

Alle bedrifter har en unik historie. Enten du er en del av et stort konsern, eller eier en liten bedrift finnes det alltid en unik historie bak som kan skape relasjoner til eksisterende og potensielle kunder.

Så hvordan finner du visjonen din? 

 

 

4 vidt forskjellige eksempler

Du heter Pelle og driver en tømmerbedrift som bygger boliger.

1. Du bruker kun norsk kavlitetsfuru som materiale selv om det er dyrere. Dette gjør du for å støtte norsk næring, samt bidra til å minske avskogningen i Øst-Europa hvor de store kjedene kjøper billig materiale. Denne visjonen formidler fokus på både miljø og kvalitet.

2. Du vil bidra til å øke livskvaliteten hos de eldre ved å tilby kostnadseffektive boliger, med gjennomtenkt bruk av gode planløsninger. Denne visjonen formidler medmenneskelighet og  viser hvor viktig arbeidet ditt er.

3. Du ønsker å gi småbarnsfamilier en enklere og mer praktisk hverdag ved å bygge moderne og funksjonelle funkishus. Denne visjonen formidler at du har fokus på å hjelpe kunden og levere tidsriktige løsninger.

4. Bedriften har gått i arv. Bestefaren din startet det lokale sagbruket for 100 år siden. Du ønsker å fortsette å holde liv i det lokale næringslivet ved å skape arbeidsplasser. Det viser lokalt engasjement i hjemkommunen.

Dette er 4 vidt forskjellige eksempler som passer til ulike målgrupper. Poenget er; finn det du virkelig bryr deg om, samle bedriften rundt det og kommuniser det utad.

 

 

Ta deg tiden som trengs for å lykkes

Spre det for alle vinder, si det til avisa, legg det ut i sosiale medier og skriv det på nettsiden. Forklar problemet og hvordan du har tenkt å bidra til å løse det. Gå ned på detaljnivå. Fortell hvor viktig det er for deg som privatperson og for bedriften som enhet. Igjen og igjen, i alle kanaler. År etter år. Formidle at det er dette som driver deg og teamet ditt, hva dere skal utrette med det og hvorfor folk bør ta del i dette.

Bevis at du faktisk klarer å levere på det du sier. Lag en case som viser steg for steg hvordan du bidrar og forskjellen det utgjør. Slik vil du få kredibilitet, folk ser at du er seriøs og holder ordet ditt. Med nok entusiasme, gjentakelse og systematisk fremstilling i ulike kanaler, vil folk begynne å heie på visjonen din. Og da min venn, da er de klar for å kjøpe det du selger.

Husker du det jeg skrev i starten om at vi daglig tar kjøpsavgjørelser basert på hva vi føler overfor en person og visjonen de har? Ka-ching, penger i kassen. Nettopp derfor har jeg skrevet denne bloggposten. Nyttige tips hjelper deg å få bedre resultater, det er i tråd med min visjon om å hjelpe bedriftseiere og markedsavdelinger å forbedre egen markedsføring.

 

 

Vær alltid ærlig

Du må mene det du sier. Hvis ikke kommer du til kort på gjennomføring og kontinuitet. Hvis du ikke virkelig bryr deg, vil budskapet forsvinne i det daglige jaget. Derfor er det viktig å finne essensen i hva bedriften vil utrette, før det kommuniseres på en genuin, ekte og ærlig måte. Vær ærlig med deg selv og kunden. Hvis ikke vil du bli gjennomskuet på sikt. Rykter om bedrevitere og hyklere er mat for damene i forening, tørrprat med naboen eller i verste fall avisene. Det vil spre seg og omdømmet vil svekkes. Freia sin kampanje #detnære er godt eksempel hvor både forbrukere og media så rødt.

Freias DET NÆRE kampanje

SoMe-smell: Freia kom til kort på den gjennomføring overfor budskapet de kommuniserte utad. Forbrukerene så ikke sammenhengen mellom det nasjonalromantiske slagordet «DET NÆRE» og bruken av ødelggende palmeolje fra regnskogen i Sør-amerika. Da ord som palmeolje og drap ble blokkert i deres sosiale kanaler, ble brukerene hakket mer kreative...

 

  

Søk alltid etter relevans

Det er utrolig effektivt å være engasjert i en visjon. Spesielt hvis den betyr noe for folk. Dess større og mer betydningsfull den er, dess bedre funker det. Dette er grunnen til at mange merkevarer identifiserer seg med klima, nødhjelp osv. Men det blir for lettvint når man ikke gir av seg selv. Her er det mange som snubler. De velger "kampsaker" som de egentlig ikke bryr seg om, og som ikke relevante til den daglige driften. Er du fortsatt helt på villspor, se denne legendariske snutten fra Simon Sinek.

Ja, selvfølgelig vil alle ha fred i den tredje verden, men dette er ikke nødvendigvis noe bedriften din kan ha direkte innflytelse på. Derfor er også tilliten til slike budskap lavt. Som nevnt tidligere; fokuser på det du virkelig kan påvirke. Som tømrer kan det være livskvaliteten til eldre. Som markedsfører kan det være at bedrifter i din region får mer igjen for sine hardt opptjente kroner.

  

 

Slik får du suksess med din visjon

  • sett realistiske mål
  • vær ærlig og genuin
  • tro på budskapet ditt
  • bevis at du holder ord
  • kommuniser det jevnlig
  • tørr å stå for det

  

Til slutt, de beste visjonene er ekte og har en forhistorie. Det finnes nok av oppblåste visjoner uten kontakt med virkeligheten. Har du noen gode eksempler på dette?
I så fall, legg igjen en link i kommentarfeltet. Jeg vil gjerne se dem til neste bloggpost; 5 pompøse visjoner som aldri burde blitt laget.

Vil du lære mer om hvordan du kommuniserer din visjon til kundene? Da må du først forstå hvem du snakker til, hva de bryr seg om og hvilke mål de har. En god persona, er kort fortalt en oppsummering av indvidene som utgjør målgruppen din.

For å gjøre prosessen lettere, har vi laget en gratis mal du kan bruke. Last ned nå for å starte reisen mot mer effektiv kommunikasjon som selger mer.

 

Last ned mal for å lage personas

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.