<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Markedsføring

Hvorfor markedsføringen din burde spille på følelser i 2017

Ingen kommentarer enda

Markedsførere bør være bevisste på at emosjonelle virkemidler kan øke effektiviteten av budskapet. Ved å aktivere emosjonelle triggere, kan du få flere til å utføre ønsket handling.

 

 

Følelser

Reklame som funker spiller på følelser. Det burde ikke være noen overraskelse at mennesker stoler mer på følelser, enn presentert informasjon.

De mest populære reklamesnuttene spiller på følelser. Følelser er universale, og markedsføring som spiller på dem kan skape reaksjoner på tvers av landegrenser.

 

 

Gratis ebok: 

10 effektive emosjonelle triggere 

Følelser er kraftige, og det finnes mange ulike følelser å spille på. Lær hvordan du gjør det i denne korte lille eboka vår.

 

Se 10 effektive emosjonelle triggere

 

 

 

Vi har tradisjonellt hatt seks anerkjente kjernefølelser:

  • Glad
  • Overrasket
  • Redd
  • Avsky
  • Sint
  • Trist

 Selv om disse seks i 2014 ble "slått sammen" til 4.

facebook-emotions.png

BEVISST VALG: Det er ikke tilfeldig at Facebook har lagt til glad, overrasket, sint, elsker/fantastisk og latter/morsomt utenom sin ordinære tommel opp. 

 

Det er ikke helt det samme som å gi "tommel opp" at onkelen til dama hadde gått bort. Eller at den nye presidenten i USA sier noe sjokkerende. Samtidig lærer Facebook av hvordan vi reagerer og kan dermed presentere en enda bedre versjon av oss selv i nyhetsstrømmen (på både godt og vondt).

 

Les også: Sannheten bak mektig branding 

 

Hold Fokus-kampanjen til Trygg Trafikk, evnet virkelig å spille på følelser.

 

Målet med Hold Fokus-kampanjen var å sette fokus på uoppmerksomhet i trafikken, og mobilbruk bak rattet.

 

Kampanjen spilte på flere kjernefølelser på én gang:

  • Overrasket
  • Redd
  • Trist

  

 

 

 

4 gode eksempler på markedsføring som spiller på følelser:

 

1. Glad

Emosjonelle, positive artikler deles mest av alt. Da er det kanskje ikke så rart når merkevarer har lyst å bli assosiert med smiling, latter og glade kunder.

 

Les også: 5 virale filmer som vil få deg til å smile

 

 

2. Trist

Etter hvert som populariteten og rekkevidden emosjonell markedsføring oppnår har steget, har flere og flere merkevarer satset på annonser som åpner tårekanalen.

 

 

3. Frykt

wwf-climate-change.jpg

TANKE-VEKKENDE: Mange kan synes skumle annonser er forstyrrende, og man må huske at barn også kan ende opp med å se dem. De funker, men vær forsiktig!

 

4. Sint

Sinne kan være en driver til handling, så det trenger ikke være negativt å provosere litt. Always #likeagirl kampanjen vekket blant anet sinne hos mottakerne. Sinne og frustrasjon over at vi ikke har kommet lenger i vårt syn på jenter.

 

 

Historiefortelling

Ekte historier er et sterkt verktøy når du bruker det riktig. Målet er å vekke følelser og verdier.

Om du forteller om det som er aktuelt, relevant og menneskelig for kunden, kan kunden sitte igjen med en følelse som svarer på en god historiefortelling.

 

Hvis du klarer å fange følelsene til publikummet ditt så er du langt på vei.

 

Fortell om det folk ønsker å høre, føle og dele - og som de helst ikke har hørt før.

 

 

Kvalitet over kvantitet

Det er de gode historiene som sitter lengst. Ikke pøs ut med innhold på Facebook, Instagram, blogg og så videre om du ikke har noe å fortelle.

 

Godt innhold varer lenge - så om du ikke har noe å fortelle, la være!

 

screenshot-post2.png VI SKJØNNER: Du er ikke nødt til å si noe bare for å si noe. Og om du skal si noe, la det gjerne være noe andre har nytte av - eller blir underholdt av. Ikke bare noe du selv ønsker å informere om.

 

 

Gratis ebok: 10 effektive emosjonelle triggere 

Følelser er kraftige, og det finnes mange ulike følelser å spille på. Lær hvordan du gjør det i denne korte lille eboka:

 

Se 10 effektive emosjonelle triggere

 

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.