<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Content

Hvorfor å satse på trykk kan være det smarteste trekket du kan gjøre i 2016

Ingen kommentarer enda

2016 er året du bør vurdere å hive en større del av markedsføringsbudsjettet på trykk, innstikk eller eget magasin. Dette utsagnet alene gjør at mange markedsførere og reklamefolk rister på hodet og sier at jeg ikke vet hva jeg snakker om.

I dag bombarderes vi av informasjon fra alle kanter. Vi bruker mer tid på å sortere, enn å lese innholdet vi blir tilbudt. Kanskje dette er grunnen til at flere innovative bedrifter som UberAirBnBAmEx har startet sin egen trykk-satsing for å komplimentere en digital strategi. 

For det er her nøkkellen ligger, en markedsmiks på tvers av flere plattformer. Det å satse på trykk alene er gjerne ikke den beste strategien. I følge Hans-Petter Nygard-Hansen vil fremtiden tilhøre de som mestrer tekst, foto, film og radio både digitalt og på trykk. En trykksak i den eksisterende miksen kan være med å øke lojalitet og eierskap hos eksisterende kunder, og sannsynligvis også tiltrekke seg nye kunder.

Her er 6 grunner til å bruke trykk i miksen din

1. Kunden bryr seg, men ikke om alt

Vi overlesses av informasjon og inntrykk overalt hvor vi er. Trenden vi ser for noen av våre kunder, noe som også skjer internasjonalt er at flere og flere kunder velger å bruke lengre tid på å lese innhold på trykk, dersom de har en egeninteresse i det. Det vil si at trykksaken tilfører verdi. Nyttig kunnskap eller underholdning. Kunden ønsker å få noe igjen for tiden de bruker på å lese innholdet ditt, og det holder ikke alltid med fine bilder og et godt tilbud.

Dette gjelder alt fra medlemsblad til kvartalsrapporter, såfremt de er presentert på leserens premisser fremfor bedriftens. Kommentaren fra Pål Nisjå-Wilhelmsen i Kampanje er forklarende:

-For mange annonsører fokuserer på innhold for innholdets skyld, ikke effekt (kommentar fra Kampanje).

Han mener at annonsørens innhold ikke må bevege seg for langt unna kjernevirksomheten til bedriften det annonseres for.

Mann som leser bilmagasin 

 

2. Brukerdata gir resultater

Med dagens verktøy vet du mer om hvem kundene dine, og hva de er opptatt av. Du kan samle data mange steder, alt fra aktivitet på sosiale medier til hvordan de bruker bloggen eller hjemmesiden din. Dette kan indikere hvilke tema eller produkter kundene engasjerer seg i. Den dataen kan nyttiggjøres ved å skreddersy innholdskampanjer mot nisjer og segmenter i ditt marked – og kunden kan til og med ende opp med å takke deg for det. Nyttiggjør deg av disse dataene og hør på hva den forteller. 

  

3. Du får mer oppmerksomhet

Undersøkelser viser at på trykk har vi minutter(!) til å overbevise at vi er verdt tiden til leseren. På digitale flater har vi kun få sekunder før leseren scroller videre. Enkelte lesere, som Christophers mormor, printer ut det de skal lese digitalt dersom de tror det er verdt tiden deres. Dette sier noe om den nødvendige leseligheten på digitale flater, men også hvor avgjørende målgruppen din er. Ikke alle har kunder hvor trykk vil gi resultater, men om du har det, ikke la de med pengesekken ødelegge satsingnen.

 

1.jpg 

INNOVATIVE BEDRIFTER SATSER PÅ TRYKK: Flere innovative bedrifter, som UberAirBnB og AmEx  har en print-satsing som komplimenterer sin digitale strategi mot sine eksisterende kunder, medlemmer og ansatte.

 

 

4. Dyptgående innhold

Ettersom flere selskap begynner å lage bedre innhold, vil også kundene ønske å lese lengre og mer utfyllende innhold om enkelte problemstillinger og temaer. Når bedrifter sitter på en bank med innhold og data, kan de bruke kunnskapen sin til å fremstå som kompetanseleder i markedet sitt. De kan resirkulere innholdet i mange kanaler, og utdype de temaene kundene er mest opptatt av enda mer på trykk. Dette er kostnadseffektivt og gir muligheten til å levere samme budskap over flere flater.

 

 

5. Historier kommer til sin rett

Resultatene fra en undersøkelse gjort i UK i fjor sier at kundene dine virkelig ønsker å innta informasjon gjennom gode historier. I den digitale verden har video, bilder, infographics og hybrid kommunikasjon vokst frem, ettersom forbrukerene ønsker å bli informert og underholdt i større grad. En historie fester seg i hjernebarken på en helt annen måte enn vanlig informasjon. Personlighetene og tematikken i historier er ofte relaterbare, noe som i beste fall kan vekke følelser i oss. I verste fall får vi en fin leseropplevelse. Derfor blir historier husket lengre, spesielt med oppmerksomhetspennet du har i en trykksak.

 

 

6. Unik leseropplevelse

Det er fortsatt en veldig stor del av markedet som foretrekker å lese om nyheter, hobby, livsstil og bransjestoff på trykk fremfor digitalt. På papir kan grafisk design, papirkvalitet og smart tekstbruk brukes sammen i perfekt harmoni. Dette gir en leseropplevelse som hverken 5K, UHD eller andre supermegafantastiske skjermer kan kopiere. Denne delen av markedet er ikke kun den «eldre garde», de finnes også hos både millennials og GenZ.

 

Hvor effektive er dine markedsføringsstiltak i forhold til andre bedrifter? Les undersøkelsen som består av intervjuer med hele 7000 selskaper! Last ned undersøkelsen for å sammenligne deg med andre bedrifter på din størrelse.

 

Last ned presentasjonen

 

PS: Send meg gjerne en e-post på arnstein@creobox.no med kommentarer eller spørsmål/utfordringer om det er noe her du mener jeg bommer stort på, eller om det er noe du ønsker mer samtale rundt.

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.