<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

salg

Æ, Ø, Å - huskeregelen som hjelper deg å selge gjennom tillit

Jobben min består i stor grad av å forstå kundene våre og dynamikken de har med sine kunder. Mer enn noe er vi forretningsutviklere, med fokus på å øke omsetningen til kundene våre, helst gjennom nye salg.

Etter en lang tankeprosess, fantastisk feedback fra kunder og mange nye impulser fra internasjonale messer landet jeg på en avgjørende faktor for ethvert salg.

Tillit.

Deretter måtte jeg finne ut hvordan vi får mest ut av kundeforholdene vi skaper, ettersom det koster mye mer å skaffe nye kunder enn det gjør å holde på eksisterende. Jeg landet på nøyaktig samme konklusjon.

Tillit.

Tillit er nøkkelen til lønnsomme kundeforhold. Hvordan bygger man tillit? Ved å alltid passe på at markedsføringen og salget oppfyller en enkel huskeregel:

Æ,  Ø,  Å

Ærlig       Ønsket    Åpen

 

Her er 3 tips til hvordan du bruker huskeregelen

 

1. Vis hva dere kan oppnå sammen

 

Tilliten som skaper langisktige relasjoner starter allerede før du har vært i kontakt med kunden. I dag skapes førsteinntrykket gjerne på steder som Facebook, LinkedIN, Instagram eller Snapchat, lenge før du får presentert deg med det solide håndtrykket du har brukt år på å finpusse.

Ved å tilby solide caser fra tidligere jobber, eller utsagn fra kunder kan du styre forventningene på et tidlig stadium. De vet allerede hva du er god på, hvilke kvaliteter bedriften din har og hva dere kan oppnå sammen.

Så lenge dette er Ærlig. Mange skriver om utsagn fra kunder eller forteller kundene hva de skal si. Noen skryter også på seg bedre resultater enn de har oppnådd. Ved å gjøre dette skyter man seg selv i foten, ettersom du skaper forventinger du ikke klarer å levere på. Ærlighet fra første kontaktpunkt er viktig for å skape lange kunderelasjoner.

 

 

 

2. Vis hvem dere er

 

Åpne opp og vis kundene hva som skjer bak lukkede dører. Det som skjer bak kulissene er ofte upolert og ekte, noe som gjør at kundene blir kjent med dere på en helt ny måte. 

Fortell en unik historie
Alle bedrifter har en unik forhistorie. Selve grunnen til at dere startet bedriften er viktig, hvorfor denne idéen oppstod og hvordan det skjedde er unikt for din bedrift. En
 ekte historie med en genuin vinkling er noe som folk vil huske i lang tid. 

Sett dere et mål
Finn et konkret mål som bedriften skal oppnå. Dette er reisen deres. Det fine med en reise at kundene kan følge deg på denne reisen og få en følelse av at de til en viss grad er med på den.

Et slikt mål kan være så mangt og jeg sliter med å komme på noen eksempler utenom vårt eget, som er å bli et toneangivende byrå på landsbasis.

 

 

 

3. Skap verdifullt innhold

 

Det er greit å snakke om seg selv og vise hva man står for, men for de meste bør man formidle det gjennom verdifullt innhold. Hva er verdifullt innhold? Det er bilder, tekst, video, grafikk etc som tilfører noe nytt i livet til kundene dine. Vi deler det ofte inn i to hovedkategorier:

Nytteverdi - Stoff som kunden kan anvende i hverdagen

  • Kunnskap
  • Nyheter
  • Bransjestoff


Underholdningsverdi - stoff som underholder kunden

  • Humor
  • Livsstil
Vi prøver alltid å skape innhold som er verdifullt for bedrifstledere, markedsfører og selgere. Det handler om kundene våre, ikke om oss. Slik får du skyhøy relevans til menneskene som ser, leser og hører innholdet.

 

 Last ned den gratis eboken om ærlig markedsføring som salgsmaskin

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.