<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Content, landingssider, salg

Gi salgsteamet bedre leads ved hjelp av landingssider

Ingen kommentarer enda

Landingssider er et slags hemmelig våpen som norske markedsførere synes å ikke ha tatt helt i bruk enda. Det er såklart en del bedrifter som bruker slike sider i sin markedsføringsstrategi, men vi har på langt nær adoptert verktøyet på samme måte som markedsførere i andre deler av verden.

Kort forklaring:

En landingsside er en mikroside som er designet for ett spesielt formål. Det kan være å konvertere lesere til abonnenter på nyhetsbrev, få besøkere til å melde seg på et arrangement, få kunder til å bestille en vare eller tjeneste eller en annen spesifikk handling.

En stor undersøkelse med over 7000 bedrifter viste at bedrifter med mange aktive landingssider får inn 12 ganger flere leads enn bedrifter med 5 eller mindre.

All slik statistikk er farget av mange betingelser og de som har mange slike sider er nok også mer aktive og lager bedre innhold samtidig som de nok er enda flinkere til å teste og tilpasse. Men det er vel kanskje også det vi kan hente ut fra et slikt resultat, at det å drive innkommende markedsføring helhjertet er den beste måten å skape nye leads og kunder.

Linjene mellom markedsføringsavdelingen og salgsavdelingen er visket ut, veggene brutt ned og det er vanskeligere å se hvor den ene begynner og den andre slutter. Men det er tema for en helt annen bloggpost.

 

Her er tre tips til hvordan markedsførerne kan legge til rette for salgsavdelingen ved å bruke landingssider:  

1. Lag minst 1 side til hvert hovedprodukt bedriften tilbyr.

Lag egne mikrosider dedikert hvert av hovedproduktene til bedriften. Design siden for å optimalisere konvertering ved å bruke visuelle hjelpemidler. Fremhev hovedfordeler og oppfordre til kjøp gjennom et enkelt skjema hvor kunden kan be om å bli kontaktet uforpliktende.

 

2. Legg terskelen lavt, men høyt nok til at kunden må ta et aktivt valg

Bruk skjema eller intelligent innhold på mikrosiden til å sørge for at dersom kunden ønsker å benytte seg av tilbudet eller bli kontaktet for en samtale så må de aktivt gjøre noe for å bli kontaktet eller benytte seg av et tilbud. Men det er viktig at de ikke må gjøre for mye.

For å gjøre den eventuelle leaden ekstra god for salgsteamet kan det være en god ide å høre med selgerne først om hvilken informasjon de virkelig trenger å vite for å bekrefte om en lead er god eller ikke.

I mange tilfeller kan dette være jobbtittel eller ansvarsområde. Bruk et skjema på siden som kan levere kvalifiserte leads med navn, e-post, telefonnummer og stillingstittel rett inn i innboksen til salgssjefen.

 

3. Bruk A/B-testing for å finne ut hva kundene bryr seg om

I noen tilfeller er det beste man kan gjøre å spørre kunden eller den potensielle kunden om hva de tenker. I mange andre tilfeller kan det være lurt å teste det ut for å bekrefte eller avkrefte om det vi får av svar, stemmer.

Fremhev forskjellige USPer og annet på tilsynelatende like landingssider og se hva kundene engasjerer seg mest i.

Vi kjørte for eksempel nettopp en A/B test på en side hvor vi testet om positivt eller negativt budskap virket best for siden.

Alt annet på siden var likt, med unntak av hovedbudskapet man «landet på». 

 Hvilken tror du virket best? Kommenter under, så skal vi sende deg en gjennomgang av statistikken

  • A:«Lei av dårlige resultater» eller
  • B:«få bedre resultater». 

Det er selvfølgelig mange verktøy markedsførere kan benytte seg av for å gjøre salgsjobben enklere, men det aller viktigste er at de to avdelingene setter seg ned og snakker sammen om hvordan de kan gjøre jobben enklere for hverandre.

Om du kunne tenke deg flere leads, har vi en presentasjon med 27 tips til akkurat deg.

Få oppskriften som gir flere leads

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.