<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Markedsføring

Er du bedriftens markedsavdeling? Slik knuser du målene dine med 10 steg

Det er overveldende å ene og alene ha ansvar for bedriftens markedsføring. Her får du tipsene som gjør at du, som et markedsføringsteam bestående av én person kan prestere over målene dine.


 

Som tidligere solo-markedsfører er jeg godt kjent med utfordringene vi møter på når det kommer til ressurser. Derfor var det som om sola stod opp tre ganger når jeg fant ut at det skulle holdes et foredrag under Inbound 2016 om hvordan man kan få til mest mulig for minst mulig som solo-markedsfører. Jeg håper du får mye ut av tipsene og triksene jeg tok meg fra Boston til Stavanger.

 

Her er 10 tips for hvordan du kan overgå forventninger som solo-markedsfører:

 

1. Gjør en revisjon

Ta et steg tilbake, og se på hva dere har allerede. Hva er det som driver salg i dag, og hvor mye koster det?

 

 

2. Utvikle personas

Hvem er målgruppen din, og hva er historien deres? For å kunne markedsføre effektivt, må du vite hvem du skal nå. Vi har laget en personas-mal for å hjelpe deg med dette.

Du må ikke bare nå rett personer, men du må også nå dem med rett innhold til rett tid. Personaliserte e-poster åpnes oftere, men du kan også personalisere call-to-actions, som i bunn og grunn er det du vil at folk skal gjøre (f.eks. laste ned en e-bok). Noen vil du kanskje at skal melde seg på nyhetsbrev eller kurs, men om de allerede har gjort det, vil du at de skal gjøre noe annet.

 

 

3. Sett klare (og realistiske) mål

  • Hva kan du faktisk få til?
  • Hvilke ressurser er tilgjengelige?
  • Hva er forskjellen mellom deg, og deg med 10% mer ressurser? (Kan du få mer ressurser? Er det verdt det?)

 

Bryt ned målene dine. Hvordan skal du nå dem? Hva vil ett innlegg gjøre for deg for å nå det målet?

 

 

4. Lag strategien din

  • Tips: Referer til eksisterende data og målene dine.
  • Tips: Ikke glem de langsiktige målene dine.
  • Optimaliser trakten

 

 

5. Få buy-in

Unngå overraskelser ved å overkommunisere og få alle ombord. Identifiser viktige beslutningstakere.

 

 

6. Redusering, gjenbruk og resirkulering

Tenk på det store bildet. Et blogginnlegg kan bli til en infografikk, podcast-episode, video, eller lignende. Tenker du enda større, ser du at flere blogginnlegg kan bli e-bok-kapitler, og til slutt en e-bok.  Tenker du langsiktig, vil du få mye mer igjen for innsatsen din, og tiden din - som er en ressurs du ikke har for mye av.

 

art-89198_1280.jpg

GJENBRUK: Ikke bare legg ut nye ting. Bruk det du allerede har på nye måter.

 

 

7. Spør om hjelp

Enten det er for å brainstorme fremtidige blogginnlegg, hjelp til å skrive dem, eller hva det måtte være, er det mye å hente i å "ringe en venn". Du kan også bruke kollegaene dine til å øke reach. Folk vil være eksperter, og ser allerede etter innhold å dele.

Hjelp andre å bygge sin personlige merkevare. Da når dere enda flere på sikt.

 

Automatisering

Ved å automatisere markedsføringsprosesen kan du markedsføre mens du sover. Lag "events" som trigges av ting potensielle kunder gjør på nettsiden din, planlegg innlegg i sosiale medier frem i tid, osv.

 

 

8. Analyser alt

Du har ikke ressurser å bruke på ting som ikke fungerer, så husk å alltid analysere, og optimalisere tidlig og ofte. Gjør endringer underveis.

Del resultatene dine for å øke buy-in hos kolleger og ledelse. 

 

 

9. Kjenn dine grenser

Hvis ikke du gjør noe, kommer det ikke til å bli gjort. Du må lære å si nei. Kartlegg hvorfor du sier nei tilbake til målene dine, så unngår du å såre følelser.

 

 

10. Lag en back-log

Lag en liste med ting du skulle ønske at du kunne gjøre, og sorter den etter prioritet og vanskelighetsgrad. Gjør denne back-loggen synlig for kollegaer, og vær åpen om hva du jobber med. Folk vil vite og forstå hvorfor du sier nei. Forklar mål og hvordan du kommer dit.

 

 

11. Bonus-steg

solo-markedsfører-suksess.jpg

 IMPLEMENTER: Følger du stegene over, vil du knuse målene dine. Lyst på litt inspirasjon til hvordan du kan gjøre det? Klikk på tommelen (eller cupcaken) på bildet over for å finne ut hvordan du kan skaffe flere kunder på nett.

 


 

Vil du forbedre markedsføringsresultatene dine? Finn ut hvordan du kan bruke bedriftens nettside til å skaffe flere kunder ved å laste ned presentasjonen vår. 

Få oppskriften som gir flere leads

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.