<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Markedsføring

En god markedsstrategi er viktigere enn *insert buzzword*

Ingen kommentarer enda

Har du hørt det siste? Har du sett hva konkurrenten gjør? Se hva som skjer når buzzwords, flokkmentalitet og ensporede tankeganger overgår god gammel logikk.

Vi har flere ganger formant verdien av å satse på en variert markedsmiks som er riktig for nettopp din kundegruppe. Derfor var det som manna fra himmelen da jeg leste Joakim Sande, markedsdirektør i Solo sin kommentar i Kampanje.

"Jeg er ingen forkjemper eller talsmann for tradisjonelle mediekanaler og massekommunikasjon - men er det ikke ganske logisk at man først og fremst benytter seg av medier som bidrar til å nå ut til flest mulig potensielle kjøpere? Til en lavest mulig pris?

Halleluja!

"Er det gitt at skarpskodd kunnskap på det digitale området er oppskriften på suksess? Eller handler det kanskje vel så mye om å forstå hvordan man mest effektivt skal nå ut med sitt budskap i en stadig mer komplisert mediemiks?"

Amen!

 

 

Variert markedsmiks

Som dyrene på Noahs ark går digitalt, og... neida. Jeg lar de bibelske analogiene ligge før dette begynner å ligne en amerikansk kirkesamling. La oss holde oss til saken;

Nøkkelen til god markedsføring i 2016 ligger i en markedsmiks på tvers av flere plattformer. I følge Hans-Petter Nygård-Hansen vil fremtiden tilhøre de som mestrer tekst, foto, film og radio både digitalt og på trykk.

Sande skriver: «Og hvis det er én ting jeg har fått erfare, så er det at et rent digitalt løp er langt fra riktig for alle merker og bedrifter, selv om byråer, eksperter og medier ikke snakker om annet.»

En trykksak i den eksisterende miksen kan være med å øke lojalitet og eierskap hos eksisterende kunder, og sannsynligvis trekke nye kunder.

 

Les: Her er 6 grunner til å bruke trykk i miksen din.

 

 

Effekt

Markedsføring handler om én ting. Resultater.

I ingressen skrev jeg «når buzzwords, flokkmentalitet og ensporede tankeganger overgår god gammel logikk». Med logikk mener jeg en gjennomtenkt markedsstrategi som har fokus på effekt.

For å oppnå maks effekt må du ha en bunnsolid, gjennomtenkt strategi.

Sam Ashe-Edmunds skriver i Chron Small Business at markedsstrategi ser på alle områdene av salgsaktivitetene dine, hjelper den ene med å styrke den andre, og ser til at alle avdelingene dine er klar over hva de andre gjør. Å forstå hvordan du lager en integrert markedsføringsstrategi vil hjelpe deg å ta bedre individuelle beslutninger rundt spesifikke markedsføringstaktikker.

 

Han mener en strategisk tilnærming vil hjelpe deg å:

  • strømlinjeforme produktutvikling
  • sette optimale priser
  • etablere effektiv distribusjon
  • samle organisasjonen rundt målet
  

Vår visjon er at markedsføring skal være en investering, ikke en utgiftspost. Du skal få flere nye kunder, få mer ut av eksisterende kunder og skape et omdømme som virkelig har substans.

For å gjøre det trenger du i første omgang en god markedstrategi. En sentral rolle i markedsstrategien er å formidle en slagkraftig visjon som folk identifiserer seg med.

 

Les: Slik lager du en slagkraftig visjon

 

 

Kunden først

Sykkelblogg Episode 5 handlet om å «snu på krona». Der pratet jeg kort om viktigheten av et kundesentrisk perspektiv i markedsføring.

Spør hvem kunden er og hva de vil høre før du tenker på hva du vil si.

 

 

Derfor jublet vi over budskapet til Solo-markedsføreren:

«Jeg håper de fleste er enige i at når det kommer til markedsføring og kommunikasjon så handler det grunnleggende om å 1) forstå hvem som er deres potensielle kunder, og 2) legge en strategi for hvordan man mest effektivt kan nå ut til, og påvirke adferd hos disse.»

 

  

Få en mer kundesentrisk tilnærming

Ønsker du å nå ut til kundene dine på en effetkiv måte? Da er det viktig å konkretisere hvem kunden din er og hva de er opptatt av. I det store utlandet kaller de dette en persona. Vi har laget en mal du kan bruke for å lage dine egne.

 Last ned mal for å lage personas

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.