<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Content, seo

Du må begynne å ta innhold seriøst om du vil være på toppen av Google

Vil du komme deg til toppen av Google? Da må du begynne å ta innholdsmarkedsføring på alvor. Det er begrensninger for hva du kan få til av SEO uten innhold. Du trenger ord, artikler, substans og søkeord. Det er sant som det sies: Content is king!

Hva handler innholdsmarkedsføring om? Det handler om innhold. Søkemotoroptimalisering handler om innhold. Den praktiske gjennomføringen av SEO (innhold), er i følge Neil Patel selve substansen i content marketing.

 

SEO krever nøkkelord, og content marketing vil si at man bruker dem.

Ingen ville motsagt at en fundamental komponent av SEO er nøkkelord. Tvert i mot sa SEO-guru Rand Fishkin senest på Inbound 2016 (11. november) at til tross for alle endringene i Googles algoritmer, er nøkkelord fremdeles er en fundamental del av søkemotoroptimalisering. Man må analysere dem, bruke dem, og spore rangeringene av dem i søkeresultatene.

Hvordan bruker du nøkkelord? Hvordan implementerer du analysene dine? Det kalles content marketing.

Den eneste måten du kan bruke nøkkelord på, nesten sagt, er å ta dem i bruk strategisk gjennom innholdet ditt. Innholdsmarkedsføring består av strålende innhold, skrevet for mennesker, med nøkkelord du retter deg mot.

Om du overdriver bruken av nøkkelord i innholdet ditt, vil Google hate deg, men når SEO og content marketing fungerer i skjønn harmoni - er det ingenting som er bedre.

 content_is_king.jpg

INNHOLD EIER: Innholdsmarkedsføring er nøkkelen til å nå nye høyder i søkeresultatene.

 

SEO krever lenker, og content marketing bygger dem.

En hver som jobber med SEO, drømmer om innkommende lenker. Store nettsider med masse autoritet som lenker tilbake til din side eller artikkel. Nam, nam.

Denne SEO-drømmen kan bare komme til live om du slipper ut fremragende innhold i form av innholdsmarkedsføring. Ved å publishere super-innhold, og la massene lenke tilbake til deg, vil du være på vei mot kontinuerlig SEO-suksess.

Den eneste måten å få innkommende lenker - den dinglende SEO-gulroten - er å ha innhold verdt å lenke til.

 

SEO krever teknisk optimalisering. Content marketing krever et godt brukergrensesnitt.

SEO handler om mer enn artikler, nøkkelord og lenker. SEO handler om å optimalisere metadata, sitemaps, tags, og andre tekniske greier. Dette er faktisk også relatert til content marketing.

Den tekniske optimaliseringen er for brukeren. Enten brukeren søker etter, velger, eller leser innholdet ditt. Tenk på disse forbedringene fra et UX (user experience) -perspektiv. Disse tekniske SEO komponentene er der for å tjene brukeren, og promotere innholdet ditt. Det er for å hjelpe innholdet ditt å bli funnet.

 

chalk-791054_1280.jpg

TJEN BRUKEREN: Teknisk optimalisering av nettside og innhold hjelper brukeren med å finne deg, og gir dem en god opplevelse på nettsiden din. Google approves!

 

SEO krever jevnlig publisering. Det gjør content marketing også.

Google elsker nytt innhold, og det har de gjort lenge. Hvis du er kjent med SEO, vet du at nytt innhold indekseres kjapt, og rangerer høyere i søkeresultatene enn gammelt, mindre verdifullt innhold. Når det nye innholdet dukker opp på en side med autorietet, kan du være sikker på at det vil danse oppover i søkeresultatene.

God SEO betyr altså jevnlig publisering av innhold. Konsistent publisering betyr at du driver med content marketing, og at du gjør det riktig. Det finnes ikke noen vei rundt det.

Content marketing er et aktivt verb, med pågående handling. Det er ikke noe av og på. Du gjør det, og fortsetter med det. Hvis ikke vil du slutte å klatre på Google.

Content marketing og SEO er som Jesus og Myrra. Sammen er de dynamitt.

 

Til slutt

Du driver ikke med søkemotoroptimaiisering om du ikke også er en innholdsmarkedsfører, og du er ikke en digital innholdsmarkedsfører om du ikke også jobber med SEO.

Disse er ikke separate områder. Du må kjenne til begge. Innholdet ditt vil ikke gå noe sted med mindre folk finner innholdet ditt. Du trenger SEO.

Vil du lære mer om content marketing og SEO? Les den ultimate guiden til content marketing, introduksjonen min til søkemotoroptimalisering, eller send meg en mail på christopher@creobox.no

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.