<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Content

Digital markedsføring bygges best med riktig markedsstrategi

Ingen kommentarer enda


Pål_nisja_forfatter_innholdsmarkedsføring.jpgAv Pål Nisja-Wilhelmsen

Forfatter av boken «Praktisk innholdsmarkedsføring» og Direktør for innovasjon i Nettavisen

 

Hjemme alene-fest. Foreldrene er borte. Kjøleskapet er fullt av øl. I hvert fall en sekspakning, og litt alkohol som er funnet i skapet til far. Spillelisten er klar. Dette skal bli tidenes party!

Time etter time går. Ingen kommer. Alt er jo på stell? Det er potetgull, popcorn, fet musikk, alkohol, ingen foreldre!

Klokken 01.00 pakkes festen bort igjen. Ingen kom.

Til tross for at alt var gjort riktig.

 

solo-digital-markedsføring-christopher-espeland-aitken.jpg
Creobox sin digitale markedsfører, Chistopher arrangerer ofte fest. Heldigvis inviterer han langt flere enn det bildet illustrerer.


Akkurat slik virker det som om mange norske bedrifter legger opp sin egen markedsstrategi. Det viktigste er å ha en fest, ikke å invitere til festen. 
En total mangel på markedsstrategi rundt distribusjon; det å faktisk få folk til å komme, lese, se, høre på og konsumere innhold er for ofte tilfellet.

 

 

Tre former for distribusjon


Det er tre former for distribusjon innenfor innholdsmarkedsføringen, som også i en digital verden – om annonseringen er slående nok – kan gjelde for all markedsføring.

 

1. Fortjent

Distribusjon som er fortjent er gjort av andre enn avsender. Det er når folk deler ditt innhold på sosiale medier, gir det videre eller omtaler dette. Denne formen for distribusjon er den for mange markedsførere tror de skal få, men som er den klart vanskeligste å oppnå.

Å planlegge for å få fortjent oppmerksomhet (earned, som det heter på new norwegian) er risikabelt. Samtidig, å få til vareprat og inbound marketing er sterkest så det bør være en del av markedsstrategien, men ikke alt.

 

2. Eid

Eid (owned) oppmerksomhet er den som er på egne flater. Den bygges oftest opp av fortjent oppmerksomhet, og gjøres over tid på egne nettsteder og i egne kanaler. Eid oppmerksomhet kan også fås i fysiske butikker, og egne apper, blogger og magasiner.

 


3. Kjøpt

Den siste formen for oppmerksomhet, er den som kjøpes. Distribusjon gjennom andres kanaler. Enten det er kjøp av real estate hos andre (digital annonseplass) eller kjøp av omtale, plass på sosiale medier (spredning) og direkte distribusjon fysisk (posten, for eksempel).

 

 

Markedsstrategi i førersetet

 

Felles for alle formene er at det må ligge en gjennomtenkt markedsstrategi i bunn. Der innholdsmarkedsføring er svært effektivt har den utrolig liten verdi om ingen leser den.

I boka «Praktisk innholdsmarkedsføring» lanseres en modell for hva slags innhold som må produseres, og distribueres.

 

Det er det allmenne innholdet som forteller bakgrunn, historie og setter ting i sammenheng.

Nivå to er innholdet som opplyser, forteller og setter målgruppen i riktig modus, selgende innhold som faktisk gjør målgruppen interessert og utløsende innhold – det som oftest glemmes – som gjør at målgruppen utfører ønsket handling.

 

Boka_praktisk_innholdsmarkedsføring.jpg

 

Lykke til med markedsføringen! Husk at det ikke er nok å planlegge fest, du må også invitere!

Pål Nisja-Wilhelmsen

For å lese mer om boka besøk www.praktiskmf.com

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.