<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Markedsføring

Digital markedsføring: 4 prinsipper som skyter resultatene i taket

Markedsføring er i endring. Bygg momentum og transformer merkevaren din for å passe inn i den digitale tidsalderen ved å følge disse 4 prinsippene.

Tidligere var push markedsføring det store. Man ladet hagla og skjøt salgsbudskapet ut i verden i håp om å treffe noe, og det gjorde man.  Det var den gang, da verden, reklame og markedsføring var enkelt.

Nå består hverdagen vår av uoverkommelige mengder informasjon. For å bli sett, hørt og vurdert som kandidat, må du tilføye noe mer. Også kjent som pull markedsføring - hvor man trekker til seg målgruppen ved å være interessant, underholdende og verdifull i kundens daglige virke.

Har du prøvd å selge noe til en bred målgruppe i det siste. Da har du bidratt til å skape mer støy. Har du derimot prøvd å hjelpe en spesfikk kundegruppe med å ta riktige valg, da har du vært verdifull.

 

2005 vs 2013 pavevalget.jpg

ØKT REACH: I 2005 nådde pavevalget tusenvis, men i 2013 nådde budskapet millioner. Mennesker er det nye media.

 

Forskjellen er at det finnes for mye å forholde seg til, og det er ikke nok oppmerksomhet til alle. Hvis du ikke treffer helt riktig både på verdi og relevans, da scroller forbrukeren rett forbi. Bommer du fullstendig, kan forbrukere reservere seg fra å se budskapet ditt. Hva bør du gjøre? 

 

 

4 prinsipper som bygger momentum

 

#1 Smidighet gjennom analyse

Det finnes ingen hellige kuer i markedsføring. Fokuser på objektive data og ta avgjørelser basert på disse.

 

Tips:

  • Hvor mye trafikk får du fra mobil? Er siden din optimalisert for det?
  • A/B-testing er også helt essensielt. Unbounce lar deg publisere landingssider med A/B-tester uten IT-avdeling (koding).
  • Heat mapping lar deg se hvordan siden din blir brukt på en unik måte.  Det er et kraftig verktøy for å avdekke bruksmønster.

 

 

#2 Kundefokus

Hovedgrunnen til at folk bruker sosiale medier, er at de vil vise frem identiteten sin. 

Folk gjør forretninger med deg på grunn av hvem de er, så få det til å handle om kundens brand fremfor ditt brand.

Donasjoner til ALS vokste med Ice Bucket Challenge fordi den fokuserte på kunden. Det engasjerende, de fikk Obama til å gjøre det og viktigst av alt - det fungerte.

 

Hva bryr kunden seg om? Gjør merkevaren sekundær.

 

DNB har skjønt dette. De lager innhold av verdi til kundene sine, i tillegg klarer de å være relevante ved å spisse budskap mot ulike kundegrupper. Gründere får gratis trening i å skrive forretningsidéer og boligkjøpere får tips om typiske fallgruver på visning.

Les om DNB her: Norges 5 beste eskempler på inholdsmarkedsføring

 

 

#3 Innholdskurator

Vi har gått fra å være sultne på innhold til å være overveldet. Vi surfer sjeldnere på nettet, men har i dag flere faste "go-to" sider eller apper som samler det beste og mest interessante innholdet for oss. 

Et godt eksempel på dette er Facebook. De produserer veldig lite inhold selv, de er eksperter på distribusjon av innhold. De har gått fra å være et sosialt medium hvor vi treffer venner og bekjente til å være verdens største og mest avanserte innholdskurator som skreddersyr nyhetsstrømmen din ved hjelp av algortimen Edgerank.

Lærdommen fra dette er enkel. Innholdet du publiserer kan være like relevant, underholdende  og nyttig for målgruppa selv om du ikke har produsert alt selv, det krever bare et selektivt øye i utvelgelsen, og selvfølgelig god kredittering til opphavskilden.

Samle det beste og mest relevante innholdet til kundene dine. De er overveldet.

 innholdsmarkedsføring_pepsi_pulse.png

PEPSI PULSE er et bra eksempel på dette. De samler økende trender og nyheter fra musikk og undeholdningsbransjen, spisser det til hvert land de satser i og blander det med originalt innhold.

 

#4 Krysspollinering

Benytt deg av partnerskap med andre bedrifter. Det finnes muligens andre i med samme målgruppe som deg, men som ikke er direkte konkurrent. Da kan dere dele på produksjon. Dette gjør at du kan levere godt innhold oftere til en lavere penge. 

Eller, du kan bygge opp en kultur for å spre godt innhold blant de ansatte i bedriften. Ved å bygge opp hver ansatt sitt personlige brand, vil du få flere kontaktpunkt inn til bedriften, synliggjør deres kompetanse og se økt effekt.


En enkel måte å gjøre dette: sett opp et internt nyhetsbrev med eksempler på relevante Tweets, lærerike Facebook filmer og gode LinkedIn-poster som kollegaer kan dele. 

 

 

Kjenn kundene dine

For å nå ut i dagens medielandskap, må bedrifter oppleves verdifulle og relevante. For å gjøre dette må du kjenne kunden så godt som mulig. Nedenfor finner du en guide som hjelper deg å forstå kunden. Last ned og vinn markedsføring fra nå av og til evigheten.

 

Last ned mal for å lage personas markedsføring_call_to_action.jpg

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.