<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Digital analyse, Markedsføring

Den største trusselen til dagens markedsførere

- God balanse mellom kreativitet og data er avgjørende. Det er derfor trist at kreative markedsførere er i ferd med å oppslukt i sistnevnte, sier Jenifer Kern, CMO i Tracx. Les dette innlegget for å finne ut hvordan du kan sløye data-dragen, og gi mer rom til din kreative side.

 

 

Overflod av data

En overflod av tilgjengelige data truer den kreative og innovative ånden i den moderne markedsføreren. Vi administrerer mer data enn noen gang, som gir lite tid til å ta et steg tilbake og tenke.

En tredjedel av markedsførere bruker i følge Kern 50% av tiden sin på å analysere og administrere data.

Det fantes 4.4 zettabytes med data totalt i verden i 2013, og 1-3 zettabytes med data administreres i dag av markedsførere.

Hvordan havnet vi her?

 

 

En balansegang

Det er nødvendig å balansere data og kreativitet. Data bør fasilitere for kreativitet. Det handler om å forenkle, og vekke kreativiteten tilbake til live.

For å muliggjøre dette, må du være kritisk til hva du måler. Bare mål det som er viktig for din bedrift.

 

Typiske content marketing KPI´er:

  • Antall lesere/sèere
  • Tiden du holder på leser/seer
  • Kommer leser/séer tilbake
  • Antall konverteringer
  • Engasjement: deling, kommentarer, etc

 

Balanse mellom data og kreativitet.jpg

BALANSE: Den moderne markedsføreren må balansere data og kreativitet, og bruke kundeinnsikt som beslutningsgrunnlag.

 

 

Den nye markedsføreren

 

Den nye markedsføreren må evne å jobbe med data og tenke helhetlig.

 

Vitenskapen

Logisk eller digital side: teknologi, analyse, data, SEO, etc.

Kunsten

Den kreative siden: design, innhold, merkevare, visuelt innhold, personas, osv.

 

Se på data hver dag, men vær disiplinert. Hva forteller dataene deg? Kjenn kunden din, og tenk utenfor boksen, da kommer du langt.

 

 

Lille Norge

Jeg tror at data-problemet er større i det store utland enn i lille Norge, men det er klart at om du jobber i en stor bedrift, vil problemene tatt opp i dette blogginnlegget være aktuelle.

Små bedrifter sliter med det samme, men der ligger heller problemet i at dataene er overveldende i seg selv. Løsninger for både små og store bedrifter, er å fokusere på datapunktene (KPIene) som er viktige for bedriften.

 

Man  kan ikke kun kan ta beslutninger på grunnlag av kreativitet eller data - og i hvert fall ikke på måfå.

 

Typiske content marketing KPI´er:

  • Antall lesere/sèere
  • Tiden du holder på leser/seer
  • Kommer leser/séer tilbake
  • Antall konverteringer
  • Engasjement: deling, kommentarer, etc

 

 

Eksempler kreativ bruk av data i markedsføring

Kreativitet fanger målgruppens oppmerksomhet, men for å oppnå digital spredning, er det nødvendig å være kontekstuelt relevant, og rettet mot kunden.

 

Nivea

Å trigge en emosjonell reaksjon, er målet til en hver kampanje. Data kan være et utgangspunkt for å skape mer emosjonelt innhold. Niveas  Protection-kampanje er et fint eksempel. De hadde en annonse på trykk i et magasin, hvor de ga bort armbånd med GPS-sender i, som foreldre kunne bruke for å holde styr på hvor på stranda barna var.

Geo-tracking lot foreldre bestemme en maksimumsavstand barna kunne gå, og fikk en advarsel om avstanden ble overskredet.

 

 

 

Nike

Historiefortelling er en engasjerende form for innhold, som lar forbrukere bygge tettere bånd med merkevarer. I "Your Year with Nike+" kampanjen sin, tok Nike et år verdt med data for over 100.000 medlemmer, og laget personlige, en-minutters animerte videoer som ble levert til de individuelle mobile enhetene.

Filmene kombinerte sted, vær og treningsdata, for å skape en unik historie for hvert medlem, og ga dem en personlig utfordring og treningsplan for å holde motivasjonen oppe.

  

 

 

  

Vil du ha flere leads?

Her får du 27 konkrete tips for å få flere kunder gjennom digital markedføring. Følg oppskriften for større suksess i 2017.

Få oppskriften som gir flere leads

 

 

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.