<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Content

6 geniale eksempler på innholdsmarkedsføring som underholder


De store lederne i vår bransje spår at 2017 er året hvor "content sjokket" vil inntreffe som en nådeløs tsunami. Unngå å bli en av de slitsomme massene med innholdsmarkedsføring som underholder.

Jeg begynner allerede å se tendensene i min egen nyhetsfeed.
Gruppene i sosiale medier fylles opp med "Gode tips til...." og søkemotorene lister "30 utrolige måter å forbedre....". Vi ser mer og mer generisk innhold som ikke har lokal forankring, er dårlig skrevet og ikke tilpasset en spesifikk målgruppe. 

Det enkleste mediet er tekst/blogg, alle kan jo skrive (øøøh...ok). Vi ser innhold uten historier, ingen personlige meninger. Bare statisk lærdom på rams. Det vi sitter igjen med er et internett stappfullt med dølle artikler, formidlet av tørrpinner som burde funnet andre sysler. Det fikk jeg nok av på skolebenken, trenger det ikke i Facebook, Instagram, LinkedIN og Twitter også.

«Good content isn´t about storytelling, it´s about telling a true story well.»  - Ann Handley

Har vi glemt innhold som underholder? Har vi glemt den gode historien som fanger oss? Har vi glemt humor og glede?  

 

 

6 underholdende content filmer

 

Felles for dem alle, ikke et eneste sekund med produktinfo, middelmådig skuespill og kjipt manus - bare ekte situasjoner fortalt på en morsom, engasjerende og underholdene måte.

 

 

1. Nike - make it countNike gav reklamebudsjettet sitt til youtuber Casey Niestat, mannen som aldri tar et nei for et nei og har kjempet seg ut av fattigdom i en trailer-park til å bli en verdenskjent youtuber med unik stil og kule konsepter.

Denne mannen har blåst store budsjetter, filmet det med kompaktkamera og proklamert gang på gang at utstyr ikke betyr en døyt. God storytelling er det eneste som gjelder.

 

 

 

2. GoPro - kongen av Wanderlust

 

Definisjon på wikipedia: Wanderlust is a strong desire for or impulse to wander or travel and explore the world. 

Du sitter hjemme i kjellerstua. Du har nettopp komt hjem fra jobb, klokka er 5 og det er allerede mørkt. Regnet pisker mot ruta. Gradestokken sitter på den en siden av vippa og tålmodigheten din sitter på den andre. På mobilen ser du klassekameraten din fra barneskolen, han suser nedover en elv i en trebåt i sør-øst asia. Du scroller videre, tremenningen din ligger innolja på ei strand på Las Palmas des Torres de Fantastico. 

Den følelsen av sårbar lengsel du sitter med nå, den kalles Wanderlust. Den liker markedsførere. Det er ikke så lett å reise helt impulsivt, men å gjøre et impulsivt kjøp i 2017, det er lett det. Stigmatiser følelsen, kjøp en GoPro!  

 

 

 

 

3. Blendtec - Will it Blend?

 

Beviset på at et godt konsept trumfer en dyr produksjon.

Historien bak den første produksjonen er slik: 1 stk videokamera til 50 dollar, 1 pose klinkekuler og en hvit labfrakk = 7 mill visninger, PR i hele verden og tusenvis av blendere solgt.

ROI much? 

 

Innholdsmarkedsføring gjort riktig er og skal være lønnsomt - case closed.

 

 

 

4. GE - Umulige oppdrag

 

At en så tilsynelatende tørr og kjedelig bedrift som GE klarer å lage innhold som både er morsomt og engasjerende bør være inspirasjon for markedsførere verden over.

Med sin mythbusters inspirerte web-serie evner de å engasjere målgrupper langt utover ingeniører, innkjøpere og annet teknisk personell. 

 

 

 

 

5. Intel - The drones are coming 

 

Intel sine prossesorer finnes i nesten alt. En heftig påstand, men en påstand jeg er villig til å forsvare i en sverdkamp om nødvendig. Mobiler, el-skap, datamaskiner, klær, modem, biler, nettverksløsninger. 

De kunne gått i den klassiske "exploded view" fella til de som selger teknisk hardware. Dvs en hjerne-nummende animert snutt som viser hvordan brikka ser ut på innsiden mens de ramser opp hvor mange digi-bit, torque-power, supernova ram-tall de har.

Heldigvis tok de til fornuft og formidlet de avanserte egenskapene til prosessorene, styringsystemet og kunnskapen til Intel gjennom å sende 100 droner sky-high og koordinere det med et orkester. En historie verdt å snakke om.

 

Resultatet: et fantastisk live-event, millioner av views og mengder oppmerksomhet i internasjonale medier.

Intel har gjort konseptet til en stor greie, med Behind the scenes videoer og oppfølger året etterpå med 500 droner. Målet er 1000 i lufta samtidig!


 

 

6. Red Bull - bransjeleder gjennom innhold

 

Hvordan linker man sukkerholdig væske til en rekke ungdomskulturer? Svaret finner du i Red Bull sin underholdende og grensepsrengende bruk av innholdsmarkedsføring.

 Red Bull har bygget et imperium gjennom å forstå, dokumentere og bli en aktiv del av ungdomskulturer verden over, dette er kanalene hvor de distribuerer innhold.

  • Nettmagasin i 50 land (36 språk)
  • Printmagasin i 13 land (opplag 2,6 mill)
  • 3 tv kanaler
  • 5 apper
  • 8 sosiale medier
  • 1 plateselskap
  • 1 radiokanal

 

Det er helt drøyt!

Selskapet har ikke eksistert i mer enn 30 år. Det er så vilt at jeg laget en video hvor jeg har isolert den viktigste grunnen til at satsningen har lykkes.

Se videoen her: En viktig lærdom fra Red Bulls grensesprengende satsning på innhold

 

Har du noen gode eksempler på underholdende innholdsmarkedsføring?
Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor, så flere av våre lesere kan få se hva som rører seg der ute i nettet sine mørke kriker og kroker.

 Last ned den gratis eboken om ærlig markedsføring som salgsmaskin

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.