<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Viral markedsføring

5 virale filmer som vil få deg til å smile

Ingen kommentarer enda

Millioner av visninger, tusenvis av følgere, umiddelbart omdømme og et rush av nye kunder. En fenomenal mulighet for bedriften din, så lenge du har litt humor.

Viral spredning er drømmen til enhver markedsfører. I tillegg til all oppmerksomheten i sosiale medier får du ofte også backlinks som øker synlighet i søkemotorene og forhåpentligvis god PR. Har du inntrykk av at dette er forbeholdt de store aktørene? Tro igjen. Med riktig konsept betyr størrelsen på bedriften ingenting.

Her er 5 gode eksempler fra bedrifter i alle størrelser som har lykkes stort med viral markedsføring.

 

AV-OG-TIL - Klar for sjøen 

 

Først ut, en lokal hit. Med all sannsynlighet den mest sette reklamefilmen som har blitt produsert i Stavanger. Kampanjeorganisasjonen AV-OG-TIL jobber for å få folk til å bruke alkovett på sjøen. Det budskapet klarte de sannelig å spre ved hjelp av det stavangertbaserte reklamebyrået Melvær & Co.

Til slutt ble det over 12 millioner visninger på Facebook, YouTube og Vimeo (og da teller vi ikke Dagbladet, TV2, Business Insider, Aftenbladet og mange andre mediehus med egne avspillere), skriver Melvær & Co på sin egen hjemmeside.

Filmen er et manifest på at gode kampanjer ikke er forbeholdt Tigerstaden. Vi er stolt av å holde kontor i en by som produserer slikt!

 

 

Dollar Shave Club.com - Our Blades Are F***ing Great

 

Produksjonskostnadene på videoen var usle $4,500 (36,000 kroner med dagens kurs). En smal sum målt opp mot effekten av videoen som gav 5,000 kunder allerede første dagen etter at videoen ble sluppet, før nettsiden deres krasjet grunnet all trafikken, sier Michael Dubin, grunderen av Dollar Shave Club.  

Han er tydelig på at humor er det som gjør filmen suksessfull.

   -Teknologikunnskaper er ikke essensielt for å skape oppmerksomhet på nett om du har en morsom personlighet, forklarer Dublin i et intervju med Business Week. 

 

 

Ojai Valley - Taxidermy

 

Igjen er det humor som gjør denne filmen såpass spesiell. Den halvflaue, men morsomme personligheten til Chuck Tesla får lattermusklene til å jobbe godt.

Filmen ble produsert av YouTuberne Rhett and Link som har 874,000 følgere på kanalen sin, og er godt kjent for morsomme snutter, som ga filmen en god start på veien mot viral stjernestatus. Likevel er det utvilsomt den relaterbare og jordnære humoren som får oss til å dele.

 

 

Volvo Trucks - The Epic Split

  

En visuelt nydelig film som enkelt formidler presisjonen bak teknologien til Volvo. Samtidig treffer den en generasjon som har vokst opp med actionfilmene til Jean Claude Van Damme, den samme digitalt aktive generasjonen som har spredd denne videoen over hele nettet.

Ved å gå bort fra tradisjonell B2B tankegang, og fokusere på humor, klarer Volvo det ingen andre lastebilprodusenter klarer.

   -Vanlig B2B markedsføring består ofte av data, funksjoner og fakta. Det er langt mindre appell til hjertet og den humoristiske sans. Nettoeffekten av dette er et hav av likhet, noe som danner unike muligheter for organisasjoner som forstår kraften i menneskelig relevans, skriver Judy Begehr på bloggen til B2B byrået Gyro Worldwide.

 

 

Delov Digital - Greetings from Chuck

  

Når noen først har knekt koden, og funnet en oppskrift på viral markedsføring, hvorfor ikke spille videre på konseptet? Det forstod den lille bedriften Delov Digital i Ungarn.

På Facebook-siden sin skriver de to kreative hodene bak byrået at de henter inspirisjon i grensesjiktet mellom reklame og kunst, oljemalerier, CG grafikk, animasjon og levende bilder. De skriver videre at fantastiske bilder med spenstig fortellerevne er deres varemerke. Touché.

 

Om du prøver deg på å gå viralt, er det ikke sikkert at du når helt til toppen med en gang, men det er ikke dermed sagt at du bommer fullstendig. Om du lurer på noe rundt viral markedsføring, er det bare å spørre i kommentarfeltet eller hvor enn du måtte ønske.

 

Benchmark din markedsføring

Ønsker du å se hvor effektiv din markedsføring er i forhold til andre bedrifter på din størrelse?  Last ned den gratis undersøkelsen vår for å sammenligne deg med markedsføringsstatistikk fra hele 7000 selskaper!

Last ned presentasjonen

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.