<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Markedsføring

4 svært nyttige bøker om markedsføring

Ingen kommentarer enda

I min personlige liste over de beste bøkene om effektiv markedsføring, finner du banebrytende teorier, spennende forskning og utprøvde strategier.

 Utviklingen i verden beveger seg raskere enn noen gang. For oss som driver med markedsføring er det spesielt vikitg å følge med om vi ønsker å oppnå de samme resultater som tidligere.  Når algortimeavdelingen til facebook har utviklet ADHD, Adblock teknologene knasker amfetaminer, og søkekongene til Google har blitt adrenalinjunkies må du følge med som aldri før. Du må forstå både plattformen, brukeren og hvordan du engasjerer gjennom en god gammeldags historie.

Etter min erfaring lærer jeg mest når jeg leser en god gammel trykksak. Langt borte fra det kalde lyset på skjermen med tilhørende distraksjoner som notifications, facebook plings og snapchat plongs. Her er fire av mine personlige anbefalinger, tidløse bøker som vil ta markedsføringen din til et nytt nivå.

 

 

#1 Epic Content Marketing

Epic Content Marketing bokForfatter: Joe Pulizzi

Mannen som gjorde content marketing til et verdensomspennende begrep, spiste sin egen medisin tidlig, og skrev bok allerede i 2013. Denne boken er grunnen til at jeg virkelig fikk øynene opp for godt innhold, tok rennefart og stupte ut i det ukjente for å satse på Creobox. Grunnen til at jeg nå sitter og skriver blogg kl 00:17 natt til tirsdag. Denne boka er for deg som er interessert i å lære hvordan du unngår adblock, fortelle en historie, forstå kunden og markedsføre på en måte som faktisk fungerer. 

FANTASTISK: Epic Content Marketing inneholder det meste du trenger å vite om innholdsmarkedsføring. Allerede to år senere kom oppfølgeren Content Inc. Begge er verdt å lese. 

 

 

#2 Jab, Jab, Jab, Right Hook

Jab, Jab, Jab, Right Hook bokForfatter: Gary Vaynerchuck

En av de mest betydningsfulle bøkene om sosiale medier begynner å bli noen år gammel, men den er fortsatt relevant. Den fokuserer på å forme et riktig tankesett overfor sosiale medier, og det menneskelige aspektet ved bruken av disse kanalene.

Boka forklarer hvordan du må vie oppmerksomhet til kontekst, og forstå nyansene som gjør de mest utbredte sosiale mediene unike. Du må bruke plattformens morsmål og skreddersy innholdet så det passer til brukerene. Solide eksempler kombinert med en leken skrivestil gjør dette til gull i bokform.

FANTASTISK: Jab, jab, Jab, Right Hook tar for seg hvordan du bruker Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, Tumblr, Pinterest, Vine og Snapchat.

 

 

#3 Contagious: Why Things Catch On

Contagious bokForfatter: Jonah Berger

Litt tyngre doktrine enn boka over, men ufattelig lærerik. Professor i markedsføring, Jonah Berger, bestemte seg for å komme til bunns i hvorfor noe innhold blir delt mer enn annet. Etterhvert som fellestrekk begynte å vise seg, klarte forfatteren å se hvordan viralt innhold lever i og utenfor internett.

I boka serverer han et sett med kriterier som må oppfylles for at innhold skal passe med måten mennesker tenker og opplever den moderne verden. Når du førster lærer deg å tenke på denne måten åpner det opp store muligheter.

FASITEN: Vi dobbelsjekker ofte Contagious i forbindelse med kampanjer. Treffer idéen flere av kriteriene, er vi sikre på at den gir god respons.

 

 

#4 The Power of Visual Storytelling

The Power of Visual StorytellingForfatter: Ekaterina Walter, Jessica Gioglio

Jeg er overbevist om at det å mestre visuelt innhold kommer til å bli avgjørende for hvilke bedrifter som overlever de neste ti-årene.

Når boka er bygget opp rundt fakta som dette er det tåpelig å ikke lese den:

  • Menneskets hjerne behandler visuelle bilder 60,000x raskere enn tekst.
  • Bloggposter med visuelle virkemidler gir opp til 180% mer engasjement enn de uten.
  • Lesere bruker 100% mer tid på nettsider med videoer, enn de uten.

 

FOKUS PÅ DET VISUELLE:  I The Power of Visual Storytelling finnes det mange gode tanker rundt et tema som blir stadig viktigere i vår hverdag som markedsførere.

 

 

Viktig med påfyll 

 Så mange bøker, så liten tid

FAGLIG PÅFYLL: Har du ikke tid til å lese alt selv? Meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Her får du bokanmeldelser og andre faglige oppdateringer rett i innboksen. Over det neste året skal vi lese den ypperste faglitteraturen bransjen har å oppdrive. Vi kjøpte nylig en hel haug med bøker. Fremover skal vi notere, analysere og servere bokanmeldelser til deg.

Noen av bøkene du vil få oppsummert:
  • GUERILLA MARKETING: Easy and Inexpensive Strategies for Making Big Profits From Your Small Business av Jay Conrad Levinson
  • EVERYBODY WRITES: Your Go-To Guide to Creating Ridiculously Good Content av Ann Hadley
  • PERMISSION MARKETING av Seth Godin
  • IMPOSSIBLE TO IGNORE: Creating Memorable Content to Influence Decisions av Carmen Simon
  • GET SCRAPPY: Smarter Digital Marketing for Businesses Big and Small av Nick Westergaard

 

Vil du holde deg faglig oppdatert?

Trykk her for å melde deg på nyhetsbrev

 

PS: Har du et bokønske som du ønsker at vi skal anmelde? skriv tittel og forfatter i kommentarfeltet, så tar vi utfordringen!

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.