<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sosiale medier

4 kule måter å markedsføre i sosiale medier rundt juletiden

Den største handlesesongen er i full sving, men det er fortsatt tid til å få på plass din julekampanje i sosiale medier.

Her er 4 suksessfulle kampanjer du kan bruke i sosiale medier for å øke inntektene denne sesongen.

1. Arranger konkurranser på diverse sosiale plattformer

Å arrangere konkurranser i sosiale medier er en super måte å dra inn julestemning mens du engasjerer deg med følgerne dine. Det generer synlighet og summing rundt merkevaren din, hjelper deg å nå ut til målgruppen din, og gir deg sjansen til å bygge et vell av brukergenerert innhold som du kan ta i bruk i løpet av ferien og kampanjer i det kommende kvartalet.

Her er forskjellige måter du kan ta i bruk kreative konkurranser i julekampanjene dine i sosiale medier:

  • Lotteri: Kanskje det letteste å gjennomføre. Gjør det lett for følgerne dine å delta ved å gi ut e-postadressen sin, eller ved å bruke en spesiell hashtag, og sikre at giveaway-premien er spennende basert på dine personas. Øk vinnersjansen ved å dele ut flere premier.
  • Julebilde-konkurranse: Super for å få tak i brukergenerert innhold. Bruk visuelle plattformer som Instagram, og oppmuntre følgerne dine til å dele bilder relatert til ditt høytidstema. For å bli med, får du dem til å legge ut et bilde eller en video på Instagram med en spesifikk hashtag. Si hvordan vinneren vil bli valgt - enten det er ved flest stemmer (anbefalt for økt engasjement) eller ved avstemning gjort av ditt team.

 

VELFORTJENT KOKKELUE: Nettmat har gått for lotteriløsningen, og deler ut flere premier for høyere vinnersjanser og engasjement. Vi gir dem premien for mest julestemning på ett bilde!

 

 

2. Ta med følgerne dine bak kulissene til dine høytidsarrangementer

Med så mange festligheter og arrangementer som skjer på denne tiden, kan du vel ta med deg følgerne dine på moroa?

Ved å ta i bruk plattformer som tillater live-streaming av video, som Instagram Live, Periscope, og/eller Facebook Live, vil du gi følgerne dine en gjennomsiktig og autentisk opplevelse med din merkevare. Dette kan inkludere den årlige julefesten, kontorfeiring og dekor, prisutdeling, eller et frivillig arrangement.

Hvert event gir deg muligheten til å skape innhold til din markedsføring, så dra full nytte ved å legge ut bilder, videoer og live-streams for å involvere nettverket ditt.

 

Ved å dele denne typen innhold vil du menneskeliggjøre merkevaren din, få mer kredibilitet og øke merkevarebevissthet.

 

 

3. Del juletips og triks

Tilby hjelpsomme høytidstips til forbrukerne denne sesongen ved å publisere innhold som gir dem en fordel.

Basert på nisjen din, kan du dele din ekspertise om hvordan man kan spare penger i jule-rushet, holde seg sunn i juleferien, eller til og med juridiske råd for denne tiden.

Å gjøre disse tipsene relevante for merkevarebudskapet ditt er et pluss, men å dele verdifull informasjon er med på å skille ut din merkevare som en informasjonskilde.

 

 

4. Støtt en veldedig organisasjon

Folk knytter juletiden til en tid for å gi. Kjør en kampanje i sosiale medier som promoterer og støtter din favorittorganisasjon. Bruk dine og deres merkevare-hashtags for å øke spredning og bringe bevissthet til saken.

Oppmuntre i tillegg nettverkene dine til å donere til sine respektive organisasjoner. Ved å bruke merkevaren for å bringe oppmerkesomhet til saker, viser du at du bryr deg, og har et ønske om å drive positiv endring.

 

ÅRETS JULEGAVE: Når vi ba om tips til ideele organisasjoner å vurdere til årets julegave, fikk vi hjelp av mange. Både vi, de som ga tips, de vi velger at skal motta gaven, og de vinnerorganisasjonen hjelper får glede av en kampanje som dette.

 

 

Siste nøkkeltips

Her er noen siste tips for å skape dine ønskede resulater ved å utføre suksessfulle kampanjer i sosiale medier.

  • Hashtags er kongen av sosiale medier - bruk dem riktig for å optimalisere spredning, få nye følgere og genere engasjement rundt dine kampanjer.
  • Vurder å gi siden din en høytidsfølelse ved å inkludere et juleinspirert bakgrunnsbilde. Slike endringer appelerer til forbrukernes følelser, og holder dem i juleshopping-modus.
  • Husk å ha det gøy... Det er jul. En gledelig tid på året.

 

 

Vil du satse mer på markedsføring i 2017?

Hva med å få gode tips og triks fra bloggen vår rett i innboksen 1 gang i uken?

 

Trykk her for å melde deg på nyhetsbrev

 

Dette blogginnlegget er fritt oversatt og inspirert av en bloggartikkel publisert på The Fried Side.

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.