<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Design

4 gode grunner til at du burde bry deg om typografi

Ingen kommentarer enda

Vi lever i en verden hvor det begynner å bli trangt om plassen mellom annonsene. Det gjelder å skille seg ut, og få budskapet sitt gjennom på en klar måte. Stikk deg ut med typografi og en sterk visuell identitet.

 

Hva er typografi?

Typografi er en samlebetegnelse som brukes for behandling og utforming av skrift og boktaver i design. Typografi er først og fremst kommunikasjon, og hvordan en bruker typografi har veldig mye å si hvordan budskapet oppfattes.

 

Typografiens formål er først og fremst å sikre en god kommunikasjonsprosess. Å overføre et budskap fra en sender til en mottaker.

 

 

«Hva så?»

Det finnes tusenvis av forskjellige skrifttyper å velge mellom. For å kommunisere effektivt gjelder det å velge med omhu. Det tar mindre enn ett sekund å danne seg et førsteinntrykk av nettsiden din. Typografi er derfor svært viktig for å skape en sterk identitet for bedriften din og et godt førsteinntrykk.

 

Her er 4 gode grunner til at du burde bry deg om typografi:

 

 

1. Riktig typografi treffer riktig målgruppe

Hvilken skrifttype du velger har mye å si for hva du ønsker å kommunisere. Det er mye psykologi og historiske referanser i forskjellige skrifttyper.

 

pexels-photo-241832.jpeg

VÆR BEVISST: Vil du fremstå som personlig, tradisjonell eller moderne? Det er viktig å velge typografi som står i stil til følelsen du vil skape.

 

 

2. God bruk av typografi gir et profesjonelt inntrykk

Måten typografi er satt opp på har mye å si for hvilket inntrykk du gir av bedriften din. Er dette gjort på en ordentlig og ryddig måte vil du fremstå som ordentlig og ryddig.

 

 

3. God typografi gir god lesbarhet

Skal du ha lange spalter med tekst eller en overskrift som gjør at folk stopper opp? Dette er viktig å tenke på i valgene du gjør.

Lesbarhet er selvsagt svært viktig for kommunikasjonen, og du bør unngå en del av gratisfontene som finnes på nettet som ikke er like gjennomarbeidet for god lesbarhet som profesjonelle fonter er.

 

Ved å ha kontraster og uthevinger i typografien kan du lage deg et hiarki av viktighetsgrad og da lede kunden til det du vil de skal få med seg.

 

Om viktige setninger skiller seg ut, og trekker til seg oppmerksomheten, leser man dem først. Hadde derimot hele teksten vært like stor, ville man ikke fått den samme stoppeffekten.

Folk blir servert svært mye informasjon hver eneste dag, og det er derfor viktig å gjøre informasjonen lett tilgjengelig og lett leselig.

 

 

pencil-typography-black-design.jpg

FØR LESEREN VIDERE: Størrelseskontrast, fargekontrastkombinasjon av skrifttyper og forskjellig snitt (f.eks. fet type og kursiv) kan gjøre informasjon lettere å fordøye.

 

 

4. Konsekvent typografi skaper helhet

Ved å bruke samme skrifttyper og formateringer vil du skape deg et formspråk og øke gjenkjennelighet med en tydeligere identitet - kontra at du bruker forskjellig uttrykk hver gang du f.eks. produserer en trykksak.

Vil du skille deg ut i markedet er det svært viktig å ha et tydelig design som kommuniserer på rett måte. Dette gjelder alle flater og kanaler hvor bedriften din blir eksponert.

 

 

Vil du nå frem til kunden med budskapet ditt?

Spill på de 10 effektive emosjonelle triggerne i denne gratis eboka. Følelser er kraftige, og det finnes mange ulike følelser å spille på. Lær hvordan du gjør det her:

 

Se 10 effektive emosjonelle triggere

 

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.