<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=406766026335216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nettside

4 enkle grep for å få nettsiden din til å konvertere bedre

2 Kommenter

Finn ut hvordan nettsiden din virkelig blir brukt, og hvor det største potensialet for optimalisering ligger.

I dette innlegget skal vi inn på:

  • Viktigheten av empati
  • Hvor folk faller fra
  • Hvordan du analyserer
  • Å se det store bildet
  • Noen enkle grep

 

men først...

 

Du har for mye data!

Din viktigste oppgave som 'optimaliserer' er å forstå hva som skjer. Noen ganger kan verktøy komme i veien, for det finnes ikke én løsning som passer alle.

 

"Best practice sucks! The best for my user is not best for your user." - David Darmanin

 

Hva kan du gjøre? Les videre 🙌

 

hotjar konverteringsoptimalisering trakt.png

VISUALISERING AV TRAKTEN: Hotjar er et fint verktøy for å visualisere trakten, og kontinuerlig optimalisere hvert steg av konverteringsreisen. (Vi kan hjelpe deg med dette).

 

 

Research, og viktigheten av empati

Empati handler om å bli brukeren din, og sette deg inn i brukerens situasjon. For å fange en fisk, må du tenke som en fisk, så ta på deg brukerkostymet ditt.

Opplev nettsiden din som en bruker, og film deg selv mens du gjør det. Rekuretter også et panel for å se hvordan siden faktisk brukes.

Hvorfor? Trust me, just do it! Du vil finne ut hvordan siden faktisk brukes, kjenne problemene brukere støter på, og finne ut hva som skaper forvirring og andre problemer. En tredje måte å gjøre undersøkelser på, er å filme dine egne brukere.

Uansett hva du gjør, må du huske å dele resultatene med kollegaene dine, slik at dere kan optimalisere for flere konverteringer.

 

 

Unngå at folk faller av

Forstå trakten din. Den ser ikke ut som en trakt, men som et skattekart. Det burde være et ultimat mål som nettsiden din leder brukeren til. Trakten er samlingen av steg som må til for å fullføre en bestilling, ta kontakt eller hva enn målet med siden din er.

Finn ut hvor folk faller av på vei til målet, og optimaliser delene av trakten hvor mange faller av. Du kan bruke Hotjar for å finne ut hvor folk faller av i trakten. Om du ikke har en trakt, kan du bruke User Flow i Google Analytics.

 

konverteringstrakt.png

EN TYPISK TRAKT: Besøkende på nettsiden konverteres til kunder og leads når de blir overbevist om fordelene de vil oppleve ved å konvertere.

 

 

Full kontroll på brukeraktivitet

Koble sammen hva og hvorfor. Heat maps er en fin måte å se hva folk holder på med. Se etter mønstre ved å finne ut hva folk bryr seg om og hvor langt de scroller. Hva burde være above the fold? 

 

Heat maps.png

HEAT MAP: Se hvor folk trykker på siden, og vurder verdien av klikkene opp mot målet ditt. Et eksempel på tiltak du kan gjøre, er å flytte en viktig knapp til et sted hvor mange klikker.

 

 

Det store bildet

Hvorfor kommer folk til siden din? Hva overtaler dem til å konvertere? Du må vite dette.

 

Om du ikke kan se det store bildet, kommer du ikke i mål.

 

Om du mangler noen biter i puslespillet, kan du skaffe innsikt ved hjelp av spørreundersøkelser. Kunder bryr seg, og vil svare. Du kan vurdere å tilby en premie, men fortell folk at de må være brutale og direkte.

 

Nå har du kontekst for forbedring, så her er 4 enkle grep for flere konverteringer:

 

1. Bygg forpliktelse

Lange skjemaer med én gang skremmer folk vekk. Gjør det lett for folk å komme i gang, og bygg forpliktelse med de små første stegene.

 

lange skjema.png

EFFEKTIVE SKJEMA: Med mindre insentivet for å fylle ut dette skjemaet er én million kroner eller billett til himmelen, vil det bli få konverteringer med et slikt skjema.

 

 

2. Sosiale bevis

Fortell besøkende om store kunder, og vis frem caser eller tilbakemeldinger fra brukere.

 

 

3. Kill your darlings

Identifiser sider og elementer ingen bruker, og drep dem. Disse stjeler plass og lager rot. Gi plass og oppmerksomhet til det viktigste.

 

 

4. Gi dem en grunn

Hvorfor skal folk gi deg e-posten sin? Hva får de igjen for å gi bort informasjonen sin? Overgår nytten kosten? Fortell dem hvorfor du vil ha informasjonen deres, så er sjansen større for at du får den.

 

 

Bonus: Bry deg

Bry deg om brukerne dine, og fiks problemene de opplever. Gå tilbake til toppen av dette innlegget, installer Hotjar, og gå i gang. Om du vil ha hjelp, er det bare å spørre. 

 

 

Suksess på nett

Om du vil oppnå suksess på nett, har du kommet til rett sted. Se hva vi kan hjelpe med ved å laste ned oversikten vår:

Se hvordan vi kan hjelpe

Dette innlegget er basert på et foredrag holdt av David Darmanin

HAR DU LEST DISSE?

creobox-fremgangsmate_copy.jpg

PÅ JAKT ETTER BEDRE RESULTATER?

Boost markedsføringen din med nyttige tips, gratis guider og siste nytt om markedsføring.